Gabriela Firea dinamitează Guvernul Cîţu. „Şomajul va creşte. Se taie de peste tot. S-au păstrat bani pentru puşculiţa de partid”

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, s-a declarat revoltată după ce premierul Florin Cîţu a declarat public că "sănătatea şi educaţia nu mai trebuie să fie priorităţi în România, şi că trebuie să ne axăm pe investiții". Fostul edil al Capitalei a spus că măsurile de austeritate şi tăierile anunţat de Guvern vor duce la şomaj şi la falimentarea a numeroase companii.

28 feb. 2021, 19:44
Gabriela Firea dinamitează Guvernul Cîţu. „Şomajul va creşte. Se taie de peste tot. S-au păstrat bani pentru puşculiţa de partid”

Gabriela Firea dinamitează Guvernul Cîţu, pe motiv că nu ar considera domeniile sănătăţii şi educaţiei priorităţi în elaborarea bugetului de stat pe anul 2021.

„El (Florin Cîţu, n.red) ne-a avertizat pe toţi. Nu l-am crezut. Într-un interviu a declarat că trebuie să avem alte priorităţi în România, nu sănătatea şi educaţia. Jurnaliştii l-au întrebat dacă a fost o scăpare.

A insistat că sănătatea şi educaţia nu mai trebuie să fie priorităţi în România, şi că trebuie să ne axăm pe investiții. În ce dacă nu în săntate şi educaţie? E mare păcat ca o persoană care gândeşte de o asemenea manieră să fie prim-ministru”, a spus Gabriela Firea, duminică, la România TV.

Senatoarea PSD l-a acuzat pe Cîţu că „în context politicianist a acceptat amendamente USR, dar a blocat amendamentele PSD”.

„Noi vorbeam despre respectarea legilor în vigoare prin amendamentele depuse, mă refer la majorare alocaţiilor pentru copii, creşterea punctului de pensie.

În Bucureşti am depus un amendament pentru modernizarea CET-urilor. Inclusiv partidul care şi-a făcut un motto de campanie lipsa apei calde, mă refer la USR, şi dânşii au votat împotriva amendamentului pe care l-am depus împreună cu senatorii şi deputații PSD din Bucureşti. PNL şi USR PLUS şi-au dat mâna şi au votat împotriva lor” , a precizat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea iese la ATAC! Mesaj – bombă pentru Raluca Turcan: „Majorați alocațiile! Reduceți din interesele politice, iese suma”

Gabriela Firea dinamitează Guvernul Cîţu pentru că nu a crescut pensiile şi alocaţiil. „Ne împrumutăm la dobânzi foarte mari, iar banii nu ştim unde se duc”

„Aceste măsuri de austeritate se vor resimţi şi anul acesta de fiecare român în parte. Ne uităm la celelalte modele economice din zona europeană şi nimic nu s-a dezvoltat pe austeritate şi tăieri. Toate naţiunile care au prosperat au avut la conducerea Guvernelor persoane vizionare, bine pregătite, care au ştiut să stimuleze economia.

Suntem într-un scenariu în care contabiliceşte se taie de peste tot pentru a ajunge la un deficit. Ne împrumutăm la dobânzi foarte mari, iar banii nu ştim unde se duc, pentru că nu există transparenţă”, a mai precizat fostul edil al Capitalei.

Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PSD, a avertizat că măsurile de austeritate vor avea consecinţe grave asupra economiei României.

„Şomajul va creşte. Câtă vreme contracţia economică este mare IMM-urile, din păcate, acest fenomen de contracţie economică, prin austeritate impusă de Guvern, va duce la falimentarea IMM-urilor şi la dificultăţi financiare chiar şi pentru marile corporaţii.

Înseamnă tot mai mulţi şomeri, români care nu vor mai putea plăti ratele bancare la case şi o viaţă din ce în ce mai grea.

Gabriela Firea acuză Guvernul Cîţu că păstrează bani pentru „puşculiţa de partid”

„S-a păstrat o sumă foarte consistentă la capitolul cheltuieli generale ale Ministerului de Finanţe şi în Fondul de Rezervă al premierului. Asta înseamnă bani pentru puşculiţa de partid, bani doar pentru anumite UAT-uri conduse de aleşii de la putere – PNL şi USR – PLUS – ceea ce nu este corect”, a mai precizat Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Plicuşor – Puzisor vrea să înghețe tot orașul. Nu a muncit nimic. A trăit din şantajul şi etajul”