Firea anunţă plângeri penale pe numele lui Cîţu, după controlul de la Primăria Capitalei. Reacţia ministrului de Finanţe

Gabriela Firea, primarul general în funcţie, a anunţat că echipa de control de la Ministerul Finanţelor nu a găsit nereguli la Primăria Capitalei şi a plecat "cum a venit". S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ", acuză Firea, care susţine că a pregătit deja plângeri pentru abuz în serviciu.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 11:05
Firea anunţă plângeri penale pe numele lui Cîţu, după controlul de la Primăria Capitalei. Reacţia ministrului de Finanţe

„Ministrul Cîţu a anunţat azi că a găsit (inventat) nu ştiu ce nereguli la Primăria Capitalei. De aproape un an se chinuie, săracul! Nu a găsit nimic! S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ. Şi au plecat aşa cum au venit. Cei trei inspectori s-au întors într-o zi în Primărie şi au spus că, dacă nu scriu ceva, orice, în raport, vor fi daţi afară de şefii lor. Mai au puţini ani până la pensie şi nu-şi permit să rămână pe drumuri”, a precizat Gabriela Firea, marţi, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Primarul general în funcţie a precizat că echipa de control „a scris ceva, doar să fie pe hârtie, absolut nimic ilegal sau incorect”.

„Poveşti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) şi despre cum au fost distribuiţi banii pentru termoficare. Existând investiţîi care decurg din proceduri de achiziţii legale şi un cont escrow, şi aici lucrurile sunt mai mult decât curate şi clare. Deci, un control politic, menit să arunce o umbră asupra mea şi a colegilor mei. Nu vor reuşi”, a menţionat Firea.

„De la sfârşitul anului trecut Primăria Capitalei a fost cea mai verificată instituţie din ţară. Nu au găsit ilegalităţi şi au fost nevoiţi să inventeze. AU găsit că in lista inventarului de patrimoniu nu sunt incluse toate şcolile din Bucureşti, niciun oraş nu are completă lista inventariului de patrimoniu. A doua neregulă: fondurile pentru termoficare au fost cheltuite prost. Acestea sunt neregulile descoperite la Primăria Capitalei. A fost un control politic şi rezultatul este tot politic” , a declarat Gabriela Firea la România TV.

Rareş Bogdan, despre rezultatul Gabrielei Firea la locale. „A pierdut urât. A scos nepermis de mult pentru cât de puţin a făcut”

Edilul Capitalei a mai afirmat că „plângerile pentru abuz în serviciu sunt pregătite” pe numele ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, a şefei inspectorilor, Secoşan Valerică – „cea care îi obligă în numele lui Cîţu să inventeze ceva”, şi a inspectorilor care ”au născocit la ordin nişte pagini de beletristică financiară SF”.

„Nu ne putem lăsă călcaţi în picioare de cei care jefuiesc zilnic Bugetul Naţional, doar pentru că ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, mâine nu mai sunt!”, a conchis Firea.

Potrivit News.ro, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a anunţat că în această perioadă definitivat controlul început în luna februarie la Primăria Capitalei, iar ”legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de Ministerul Finanţelor”.

Reacţia lui Florin Cîţu după ce a fost ameninţat cu plângeri penale. „PMB a fost ocolită foarte mulţi ani de astfel de controale”

Ministrul Finanţelor a scris pe Facebook că a promis realizarea acestui control la Primăria Capitalei pentru a elimina „risipa și furtul banului public”.

„Am promis!
La începutul anului, în februarie, Inspecția Economica din MFP a început un control la Primăria Municipiului București.
PMB a fost “ocolita” foarte mulți ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenta dar este definitivat acum.
Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declarațiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în TOATE aspectele investigate de MFP.
În acest moment IE este în control la 5 companii ale MB și le vom controla pe TOATE.
 
V-am promis că voi elimina risipa și furtul banului public din TOATE instituțiile publice. Așa voi face!”, a scris Florin Cîţu, pe Facebook.
 

Am promis!

La începutul anului, în februarie, Inspecția Economica din MFP a început un control la Primăria…

Posted by Florin Cîţu on Monday, October 5, 2020

Cîţu a explicat că Inspecţia Economică (IE) este în control la cinci dintre companiile municipale şi vor fi controlate toate.

Elcen o acuză pe Gabriela Firea că minte în privinţa apei calde: „Intenţie clară de manipulare, lipsă de respect faţă bucureşteni”