Rareş Bogdan, despre rezultatul Gabrielei Firea la locale. „A pierdut urât. A scos nepermis de mult pentru cât de puţin a făcut”

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, a declarat, marţi, că Gabriela Firea a obţinut, la alegerile pentru Primăria Capitalei, un număr de voturi "nepermis" pentru "cât de puţin a făcut". Europarlamentarul liberal consideră că scorul obţinut de actualul edil al Capitalei arată şi că " o parte a populaţiei se lasă manipulată extrem de uşor". De asemenea, Rareş Bogdan consideră că Marcel Ciolacu pune în practică politici "de acelaşi tip cu ale lui Liviu Dragnea", dovadă că "PSD încă nu a înţeles exact care au fost greşelile pe care le-au făcut".

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 07:39
Rareş Bogdan, despre rezultatul Gabrielei Firea la locale. „A pierdut urât. A scos nepermis de mult pentru cât de puţin a făcut”

Într-un interviu acordat Libertatea, prim-vicepreşedintele PNL a comentat scorul obţinut de Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei şi intenţia primarului în exerciţiu de a candida la un post de senator, de pe prima poziţie pe lista PSD.

„Gabriela Firea a scos, din punctul meu de vedere, nepermis de mult pentru cât de puţin a făcut. Scorul ei ar trebui să fie undeva între 24 şi 26 la sută. Faptul că a obţinut 39 la sută se datorează unor consultanţi şi unor strategi foarte buni pe care i-a avut, dar, în acelaşi timp, arată şi că o parte a populaţiei se lasă manipulată extrem de uşor. După un mandat absolut dezastruos în care nu ai făcut nimic pentru bucureşteni, nu ai rezolvat nicio problemă, de la trafic, căldură, apă caldă, urbanism şi multe altele, să vii şi să mai primeşti încă aproape 40 la sută din voturile bucureştenilor mi se pare o chestiune care merită studiată.

Nu e un adversar de temut. A pierdut urât. Nu a ştiut să piardă şi a pierde, e o chestiune pe care specialiştii, consultanţii, analiştii, jurnaliştii vorbesc despre o ştiinţă, de un anumit mod de a o avea o eleganţă, o raportare la alegători. Ea a pierdut urât, a pierdut atacându-şi şi propriii aliaţi, partidul, instituţiile publice, adversarii politici. Nu a făcut-o doar pentru a-şi păstra mobilizarea pe propriul electorat din Capitală, ci pur şi simplu dintr-o frustrare majoră şi din surpriza acestei pierderi din punctul nostru de vedere previzibil”, a afirmat Rareş Bogdan.

Cad capete la PSD. Baronul Marian Oprişan pierde şefia organizaţiei din Vrancea după 24 de ani. Dăncilă şi Bădălău, schimbaţi şi ei

De asemenea, europarlamentarul PNL a comentat deciziile recente luate de conducerea PSD, care a schimbat din funcţii lideri precum Marian Oprişan, Niculae Bădălău şi Viorica Dăncilă.

„Scorul pe care l-au făcut la alegerile locale ne îndeamnă să-i urmărim cu atenţie şi să-i contracarăm. Rămân principalii noştri oponenţi în zona politică, noi încercând să construim acest pol al dreptei împreună cu USR PLUS şi PMP.

Cred că PSD încă nu a înţeles exact care au fost greşelile pe care le-au făcut. Marcel Ciolacu continuă aceleaşi politici, chiar dacă uşor mai coafate, cu privire la duşmanul extern, duşmanul străin. Deci o retorică puţin îmbrăcată în catifea, dar de acelaşi tip cu a lui Liviu Dragnea şi a găştii de tristă amintire – Bălădău, Paul Stănescu, Codrin Ştefănesu, Nicolicea”, a afirmat Rareş Bogdan.

Monica Anisie: 338 de unităţi de învăţământ din România au trecut în scenariul roşu. Recomandarea ministrului pentru profesori