Gabriela Firea: „Fiecare persoană din eşantion va avea două teste, unul cu picături de sânge şi unul la aparat”

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea a declarat la România TV faptul că speră să nu ajungă la măsura închiderii Bucureștiului, iar persoanele care nu respectă măsurile autorităților contribuie la un astfel de deznodământ.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 18:32
Gabriela Firea: „Fiecare persoană din eşantion va avea două teste, unul cu picături de sânge şi unul la aparat”

”Am auzit și eu astăzi aceste discuții, nu am participat la întâlnirile de la MAI. Probabil a fost luată în discuție această variantă, însă nu e nimic oficial. Ce pot să spun, cei care nu respectă recomandările autorităților, medicilor, contribuie la un astfel de deznodământ. Eu sper să nu se ajungă la închiderea Bucureștiului” , a declarat Firea.

Citește și: Raed Arafat, anunt de ultimă oră: Suntem departe de măsura carantinei în Bucuresti

”Pe acest subiect nu voi mai comunica public niciun element, date fiind situațiile pe care le-am creat. Dacă încep un proiect, îl duc la sfârșit. Vom arăta rezultatele la sfârșit. Dorim să salvăm cât mai multe vieți, prin aceste teste se va arata cât de mult a pătruns în cartiere acest coronavirus. Cazurile ușoare vor fi tratate la domiciliu”, a adăugat edilul. 

Gabriela Firea a mai spus că Primăria Capitalei a achitat factura pentru două aparate PCR la Matei Balș, iar cu aceste aparate se va ajunge la 2.000 de teste.

„Am contribuit la creșterea capacității de testare în București. Ne dorim mult acest proiect al testării bucureștenilor. Bucureștenii doresc să fie testați, doresc să vadă dacă au sau nu acest coronavirus și dacă reprezintă un pericol pentru familiile lor” , a specificat Gabriela Firea.

”Fiecare persoană din eșantion va avea două teste, cel al picăturii de sânge din deget, dar și un test care va merge la aparat. Vom merge pe ambele variante”, a mai spus Firea.