Gabriela Firea: „Guvernul PNL se gândeşte mai mult la drepturile pedofililor decât la drepturile copiilor. Este abominabil”

Primarul general Gabriela Firea a criticat în termeni duri, marţi, la România TV, decizia Executivului de a contesta la Curtea Constituţională legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. Edilul Capitalei susţine că "Guvernul PNL se gândeşte mai mult la drepturile pedofililor decât la drepturile copiilor".

RomaniaTV.net
04 aug. 2020, 17:12
Gabriela Firea: „Guvernul PNL se gândeşte mai mult la drepturile pedofililor decât la drepturile copiilor. Este abominabil”

Într-un interviu telefonic acordat România TV, Gabriela Firea a spus că spera ca Guvernul să-şi retragă contestaţia depusă la CCR.

„Am tras un semnal de alarmă. Au fost mai multe personalităţi publice care s-au adresat Guvernului şi foarte multe ascoiaţii de părinţi au solicitat Guvernului să retragă această contestaţie de la CCR. Nu s-a întâmplat nimic.

Au trecut mai bine de 24 de ore de la anunţul public privind această contestaţie. Am revenit azi cu apelul public. Mi se pare extrem de periculos.

Guvernul PNL se gândeşte mai mult la drepturile pedofililor decât la drepturile copiilor. Este abominabil„, a declarat edilul Capitalei.

Gabriela Firea ar ieşi în stradă dacă nu ar fi epidemie de coronavirus

Gabriela Firea se aştepta ca mai mulţi comunicatori să iasă public pentru a-şi cere scuze. 

„Am crezut că este o eroare materială sau juridică. Am crezut că astăzi vor ieşi 5-6 comunicatori din PNL ca să-şi ceară scuze poporului român, să retracteze această contestaţie. S-a lăsat o tăcere asurzitoare, o tăcere foarte periculoasă.

Guvernul PNL-Orban pare a fi avocatul pedofililor. Le pasă mai mult de cei care fac agresiuni sexuale asupra copiilor decât copiii naţiunii. Sunt revoltată”, a afirmat primarul general.

Guvernul a sesizat CCR pe legea care majorează pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor. PSD critică decizia

De asemenea, Gabriela Firea a afirmat că părinţii şi bunicii s-au revoltat pe reţelele de socializare ca urmare a deciziei Guvernului.

„Dacă nu ar fi fost această pandemie şi faptul că trebuie să respectăm reguli de distanţare, eu aş fi ieşit în stradă. Şi pe reţelele de socializare este revoltă”, a spus edilul Capitalei.

Gabriela Firea a vrut castrarea chimică a pedofililor

„Când eram senator, acum patru ani, am avut în Parlament, alături de alţi doi colegi am propus o lege care prevedea castrarea chimică a pedofililor. Mulţi au zâmbit şi au ironizat acel proiect de lege, iar iată că el se dovedeşte a fi foarte necesar şi se aplică în multe ţări din lume”, a precizat edilul Capitalei.