Gabriela Firea îl acuză pe Nelu Tătaru că a MINŢIT când a anunţat redeschiderea Spitalului Colentina. „E un dispreţ total”

Gabriela Firea, primarul general al Bucureştiului, îl acuză pe Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, de lipsă de profesionalism deoarece a anunţat în urmă cu o săptămână redeschiderea Spitalului Colentina pentru bolnavii cronici. Edilul Capitalei susţine că acest lucru nu s-a întâmplat şi cere măsuri ferme din partea Guvernului în acest sens.

RomaniaTV.net
15 iul. 2020, 08:19
Gabriela Firea îl acuză pe Nelu Tătaru că a MINŢIT când a anunţat redeschiderea Spitalului Colentina. „E un dispreţ total”

„Astăzi se împlineşte o săptămână de la declaraţia ministrului Sănătăţii că a afirmat la televizor, deci consider total neprofesionist, că se redeschide spitalul Colentina pentru toţi pacienţii cronici. (…) Marcăm o săptămână de la o minciună”, a declarat Gabriela Firea la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Edilul Capitalei a amintit că peste 20.000 de pacienţi sunt trataţi lunar la Spitalul Colentina, care „este în continuare închis pentru bolnavii cronici”.

„A avut întotdeauna până într-o sută sau 100 şi ceva de pacienţi COVID-19 care puteau fi preluaţi de spitalele de boli infecţioase şi tropicale din Capitală sau Ministerul Sănătăţii putea pregăti ca spital COVID suport un alt spital de mai mici dimensiuni, nu unul de 860 de paturi, şi unde sunt secţii unice în ţară.

Protestez aşadar faţă de minciuna transmisă în urmă cu o săptămână că se redeschide a doua zi Spitalul Colentina şi că va primi aviz de la DSP”, a precizat Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general îl acuză pe Nelu Tătaru că îi dispreţuieşte pe bucureşteni.

„Se dovedeşte încă o dată din păcate că Ministerul Sănătăţii este departe de nevoile bucureştenilor. Este imun la strigătul de alarmă al bolnavilor cronici care au nevoie de medicii de la  Spitalul Colentina. Este un dispreţ total faţă de Bucureşti.

Solicităm măsuri de urgenţă, măsuri ferme din partea Guvernului astfel încât Spitalul Colentina să se redeschidă pentru pacienţii cronici”, a spus edilul Capitalei.

În urmă cu o săptămână, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la România TV că Spitalul Colentina din Bucureşti va putea îngriji şi persoane care nu sunt infectate cu noul coronavirus. Tătaru a dat asigurări atunci că pacienţii care suferă de alte boli nu se vor întâlni cu cei cu COVID-19 pe motiv că vor intra în unitatea medicală prin circuite separate.

Spitalul Colentina se redeschide şi va primi pacienţi care NU au coronavirus. Ministrul Sănătăţii: „Poate să-şi înceapă activitatea”