Gabriela Firea, în contextul extinderii coronavirusului: Suspendăm spectacole şi concerte. Şcolile şi grădiniţele trebuie închise

Gabriela Firea a anunţat, luni, la comandamentul de urgenţă de la primărie, în contextul extinderii infectării cu coronavirus în România şi apariţia primelor cazuri la Bucureşti, că a decis suspendarea activitpţii teatrelor şi a concercetelor în BUcureşti. De asemenea, s-a decis ca evenimentele sportive să se desfăşoare fără spectatori. În privinţa şcolilor şi grădiniţelor, Gabriela Firea a spus că, din punctul ei de vede, ar trebui suspendate cursurile în şcoli şi grădiniţe. 

RomaniaTV.net
09 mart. 2020, 07:50

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

„Avand în vedere confirmarea a doua cazuri în Bucureştei si a numarului de persoane in carantina, si peste 800 de persoane in carantina în Capitală, anunţ: 

  • suspendarea activitatii teatrelor aflate in subordinea PMB până la 31 martie, 
  • suspendarea concertelor, evenimentelor de catre Opera Comică pentru Copii, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii, Muzeul Municipiului Bucureşti
  • meciurile CSM Bucureşti se vor desfasura fara spectatori
  • masuri sporite in spitalele aflte in subordinea PMB
  • DGASMP va lua masuri pentru protejarea persoanelor fara adopost”, a anunţat Gabriela Firea.

Primarul general Gabriela Firea a cerut închiderea şcolilor şi a grădiniţelor din Capitală, în contextul coronavirusului. Firea este de părere că menţinerea şcolilor deschise poate duce la răspândirea virusului.

„Şcolile sunt în administrarea primăriilor de sectoare. Discuţiile sunt pro şi contra în societate. Putem să nu închidem nicio şcoală, nicio grădiniţă şi să aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Este şi această variantă susţinută public de foarte multe persoane. Dar putem să fim preventivi, responsabili şi înţelepţi, să închidem şcolile şi grădiniţele. Şi vă spun şi de ce, care este pericolul: domnul care a venit din Italia, de la Roma (…), nu a intrat imediat în izolare, s-a întâlnit cu nişte persoane. Când a rămas la domiciliu izolat, s-a întâlnit cu prietena, cu fiica şi cu prietenul fiicei. Prietena este şi ea bolnavă, a avut test pozitiv de ieri, este internată. Îi doresc multă sănătate, dar şi ea este la serviciu şi s-a întâlnit cu toţi colegii. Acei colegi au copii, părinţi. Vă daţi seama ce înseamnă o adevărată anchetă epidemiologică?”, a declarat ea în cadrul comandamentului de urgenţă convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Primarul general a mai spus că sunt multe autorităţi care „se tem să ia măsuri dure, pentru că se tem să fie criticate”.


loading...