Gabriela Firea, în topul unui sondaj pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea este preferată de bucureşteni la Primăria Capitalei, arată un sondaj realizat de institutul Avangarde. Pe locul al doilea se află Traian Băsescu, urmat de Nicuşor Dan, apoi Cristian Buşoi, candidatul anunţat al PNL.

13 ian. 2016, 21:56
Gabriela Firea, în topul unui sondaj pentru Primăria Capitalei

Potrivit datelor sondajului Avangarde, 30% dintre bucureşteni ar pune ştampila pe Gabriela Firea, dacă ar candida la Primăria Generală.

Citeşte şi: Firea: Potrivit unui sondaj, aş avea prima şansă la Primăria Capitalei. Ce spune despre procesul cu Traian Băsescu

Pe locul al doilea se afă fostul preşedinte Traian Băsescu cu un procent de 18%, urma de Nicuşor Dan, pe locul al treilea cu 17%. Pe poziţia a patra este Cristian Buşoi, care ar obţine un scor de 13%, mai arată acelaşi sondaj comandat de PSD.

Întrebaţi dacă ar prefera o femeie ca primar general, bucureştenii au răspuns pozitiv în procent de 82%, în timp ce 14% au răspuns că nu.

În privinţa partidelor, tot PSD apare pe primul loc în preferinţele bucureştenilor. Întrebaţi dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Parlamentul României, bucureştenii au răspuns în proporţie de 37% că ar vota cu PSD, în timp ce cu PNL ar vota 36% dintre respondenţi.

Iar în ceea ce priveşte Consiliul General al Capitalei, 32% au răspuns că ar vota cu reprezentantul PSD, iar 28% cu cel al PNL.

Cercetarea a fost realizată în perioada 16-22 decembrie pe un eşantion de 1.004 persoane.