Gabriela Firea nu se teme de „sancţiuni” în PSD după alegeri: Dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie imediat

Liderii PSD se reunesc luni pentru a analiza rezultatele alegerile locale. Potrivit unor surse politice, conducerea PSD pregăteşte "mazilirea" mai multor lideri de filiale care au obținut rezultate slabe la alegerile locale. Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei învins de Nicuşor Dan, a declarat că filiala PSD Bucureşti, în ciuda faptului că a pierdut alegerile la primărie, a obţinut un scor bun, dublu faţă de scorul partului la europarlamentare, dar "dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie imediat".

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 06:48
Gabriela Firea nu se teme de „sancţiuni” în PSD după alegeri: Dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie imediat

Gabriela Firea a declarat, luni, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD că se va face o analiză a rezultatelor obţinute la alegeri, iar cei care au câştigat vor fi avansaţi, în timp ce, în cazul celor care au pierdut, se va face o analiză a motivelor, a scorului obţinut şi a tuturor lucrurilor petrecute în campanie.

„Este normal, după orice scrutin, ca partidele politice să-şi facă o analiază a contextului în care au pierdut, să-şi facă propriile evaluări şi analize. Cei care au câştigat, bravo lor, felicitări, vor fi avansaţi. În legătură cu cei care au pierdut, în cazul tuturor formaţiunilor politice, deci şi la noi, se va face o analiză a contextului în care au pierdut, scorul pe care l-au înregistrat şi tot ce s-a întâmplat în campanie”, a afirmat Gabriela Firea, luni, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al Partidului Social Democrat.

În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, Firea a declarat că a fost dublat scorul de la europarlamentare, dar nu s-a agăţat niciodată de funcţii.

„În privinţa Bucureştiului, am dublat scorul de la europarlamentare. Acum am avut un scor politic de 33% la Consiliul General şi 38% la primarul general, dar nu este nicio problemă, dacă cineva îmi doreşte capul eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agăţat niciodată de funcţii şi ar fi ultimul lucru pe care l-aş face. Mereu e loc de mai bine, avem în Bucureşti 65.000 de voturi nule. Au fost mâzgălite, puse mai multe ştampile. Este vorba despre 10%”, a mai spus Gabriela Firea.

Conducerea PSD face o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale din 27 septembrie şi potrivit unor surse mai mulți grei ai partidului care au obținut rezultate slabe la alegerile locale ar putea fi înlăturaţi. În disgraţia conducerii social-democrate ar fi intrat şi baronul de Vrancea Marian Oprișan, cel care a pierdut şefia Consiliului Judeţean Vrancea după 20 de ani. 

Citeşte şi: Soarta lui Marian Oprişan în PSD se decide astăzi. Marcel Ciolacu vrea să-l mazilească pe liderul de la Vrancea

Pe lista neagră ar mai fi și Ioan Mang de la Bihor şi Ioan Dârzu de la Alba.

Citeşte şi: Gabriela Firea: Ce s-a întâmplat atât în noaptea alegerilor, cât şi a doua zi, nu are nicio legătură cu democraţia