Cad capete la PSD. Baronul Marian Oprişan pierde şefia organizaţiei din Vrancea după 24 de ani. Dăncilă şi Bădălău, schimbaţi şi ei

Decizii surpriză la PSD după alegerile locale 2020. După ce a pierdut şefia CJ Vrancea, Marian Oprişan a fost înlăturat şi din fruntea organizaţiei PSD Vrancea, pe care o conduce de 24 de ani, susţin surse politice, citate de România TV. De asemenea, fostul premier Viorica Dăncilă nu mai este şefa organizaţiei de femei a PSD. 

05 oct. 2020, 11:43
Cad capete la PSD. Baronul Marian Oprişan pierde şefia organizaţiei din Vrancea după 24 de ani. Dăncilă şi Bădălău, schimbaţi şi ei

UPDATE. Marcel Ciolacu a anunţat luni că a preluat interimar şefia PSD Vrancea, după ce conducerea partidului l-a demis pe Marian Oprişan. Acesta a adăugat că Doina Federovici a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă la şefia organizaţiei de femei, iar Marian Mina va prelua interimar şefia PSD Giurgiu, după demisia din funcţie a lui Niculae Bădălău.

„Am avut o discuţie lungă cu colegii mei. Începând de azi e Doina Fedorovici este lider al organizaţiei PSD de femei. Este prima femeie preşedinte de CJ din interiorul PSD şi a doua femeie după o fostă doamnă din partea UDMR. La organiza Giurgiu dl Bădălău s-a retras şi interimar . La organizaţia Vrancea am preluat eu interimar organizaţia Vrancea. La Liga Aleşilor Local, Decebal Făgădău a fost înlocuit de dl Cristian Gentea, noul preşedinte al Piteştiului. Şi la Călăraşi domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă”, a explicat Marcel Ciolacu, luni la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD..

Acesta a adăugat că în următoarele zile va avea, alături de secretarul general al PSD Paul Stănescu, întâlniri cu alţi lideri de filale şi va fi făcută o analiză a rezultatelor la alegerile locale. El a mai spus că ar putea fi făcute şi alte schimbări de lideri judeţeni.

„În următoarele 3 zile voi avea întâlniri împreună cu secretarul general cu preşedinţii de organizaţii şi o să facem analize pe voturi comparative şi e posibil să mai vină şi alte schimbări. E posibil, în urma analizelor şi discuţiilor cu colegii mei să avem şi această posibilitate. A fost un vot în cadrul Consiliului Politic Naţional şi mi-a asumat eu într-o perioadă scurtă preşedinţia PSD Vrancea”, a completat Ciolacu.

Primarul municipiului Focşani Cristi Misăilă a declarat, luni pentru News.ro, că a refuzat să preia conducerea interimară a PSD Vrancea, după înlăturarea din funcţie a lui Marian Oprişan.

În Consiliul Politic Naţional al PSD de luni a fost cerută demisia lui Marian Oprişan de la şefia PSD Vrancea, chiar de către Cristian Misăilă, cel care a câştigat funcţia de primar la Focşani şi de către Marcel Ciolacu, au declarat surse din partid pentru News.ro.

Acesta a refuzat să demisioneze, iar conducerea social-democrată a procedat prin vot la demiterea sa.

Marian Oprişan pierde şefia PSD Vrancea după ce a condus această organizaţiei timp de 24 de ani. Comitetul Politic Naţional al PSD a votat demiterea lui Marian Oprişan din fruntea organizaţiei Vrancea. Iniţial, Marcel Ciolacu i-a cerut demisia lui Oprişan, însă baronul de Vrancea a refuzat să demisioneze, spun surse politice. 

Interimatul la conducerea PSD Vrancea va fi asigurat de Marcel Ciolacu. Liderul PSD ar vrea să-l instaleze la şefia filialei pe Cristi Misăilă, primarul oraşului Focşani, care l-a învins la alegerile locale din 27 septembrie pe ministrul Dezvoltării Ion Ştefan.

Marian Oprişan a pierdut Consiliul Judeţean Vrancea după 20 de ani de domnie în faţa candidatului PNL Cătălin Toma. Preşedintele PSD Vrancea ar vrea să candideze la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator, potrivit unor surse din conducerea partidului.

Citeşte şi: Gabriela Firea nu se teme de „sancţiuni” în PSD după alegeri: Dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie imediat

De asemenea, potrivit surselor citate de România TV Viorica Dăncilă a pierdut sefia organizatiei de femei a PSD, care va fi preluată de senatoarea Doinea Fedorovici, cea care a câştigat şefia CJ Botoşani.

Pe lângă aceştia, sursele anunţă încă o demisie bombă. Niculae Bădălău a demisionat de la conducerea PSD Giurgiu, după ce PNL a câştigat alegerile în judeţ. În locul său a fost numit interimar Marian Mina. Niculae Bădălău oricum urma să plece de la şefia organizaţiei pentru a prelua conducerea Curţii de Conturi. 

Citeşte şi Marcel Ciolacu: Alegerile parlamentare nu se vor putea organiza. Vom ajunge la peste 3.000 de cazuri zilnice de COVID

De asemenea, organizaţia PSD Călăraşi are o nouă conducere interimară. În locul lui Paul Stănescu a fost numit interimar Vasile Iliuță, un fost lider PNL transferat la PSD anul acesta. 

Gabriela Firea a declarat că filiala PSD Bucureşti, în ciuda faptului că a pierdut alegerile la primărie, a obţinut un scor bun, dublu faţă de scorul partului la europarlamentare, dar „dacă cineva îmi doreşte capul, îl pun pe tipsie imediat”.