Gabriela Firea, înspăimântată de numărul românilor care se droghează: „Aceste cifre nu trebuie neglijate!”

Numărul de români care consumă droguri a înspăimântat-o pe Gabriela Firea, ministrul Familiei. Luni, oficialul Guvernului a anunțat statisticile oficiale cu privire la cetățenii care apelează la substanțe interzise, într-o postare pe Facebook. 

23 mai 2022, 16:40
Gabriela Firea, înspăimântată de numărul românilor care se droghează: „Aceste cifre nu trebuie neglijate!”

În România, cifrele cu privire la consumatorii de droguri sunt înspăimântătoare, susține Gabriela Firea, ministru al Familiei în Guvernul Nicolae Ciucă și fost primar al Capitalei. Cele mai grave statistici au în vedere tinerii.

În țara noastră, 1,2 milioane dintre români sunt consumatori ocazionali de droguri. De asemenea, 1/4 bucureștenii cu vârste cuprinse între 12 și 65 de ani au încercat măcar o dată substanțe interzise, arată rapoartele oficiale.

În ceea ce privește tinerii, 16% au încercat măcar o dată droguri, susține Gabriela Firea.

„Chiar şi în România, cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: 1,2 milioane de consumatori ocazionali. M-am întâlnit cu Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog, unul dintre cei mai aprigi luptători împotriva acestui fenomen îngrijorător. Statisticile naţionale nu trebuie neglijate.

Avem peste 16% dintre tineri care au încercat măcar o dată droguri sau chiar le consumă ocazional. În Capitală, cifrele sunt şi mai rele: unul din patru bucureşteni între 12 şi 65 de ani a încercat măcar o dată substanţe interzise”, a declarat Gabriela Firea.

 

Angajament de la Ministerul Familiei. Gabriela Firea: „Ne implicăm în campaniile naţionale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar şi familiilor acestora”

 

În opinia Gabrielei Firea, în țara noastră este nevoie de noi campanii de conștientizare.

„Trebuie să-i facem pe tineri să înţeleagă riscurile la care se expun şi cum li se poate schimba viaţa pentru totdeauna.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este un partener în această luptă. Ne implicăm în campaniile naţionale antidrog destinate copiilor, tinerilor, dar şi familiilor acestora”, a mai transmis ministrul.