Gabriela Firea, întâlnire faţă în faţă cu administratorii terasei din Herestrău: Legea este valabilă pentru toată lumea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că îi va chema, astăzi, pe administratorii terasei unde a avut loc petrecerea din Herestrău, pentru a da explicații. Edilul susține că atât organizatorii, cât și participanții au dat dovadă de inconștiență.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 08:46
Gabriela Firea, întâlnire faţă în faţă cu administratorii terasei din Herestrău: Legea este valabilă pentru toată lumea

Gabriela Firea susține că va explica administratorului faptul că legea este valabilă pentru toată lumea

”Am aflat cine este proprietarul acelui club-terasă, cine administrează. Vor fi chemați luni pentru a li se pune în vedere că legea este valabilă pentru toată lumea. Populația respectă în toată Europa măsurile impuse de medici, în toată lumea. Există situații în care se uită că există un pericol atât de mare. Chiar dacă este o perioadă de platou, un număr mai scăzut de infectări, să nu uităm că în multe țări unde s-au redeschis terasele au reintrodus starea de urgență, au închis totul, pentru că a explodat numărul de îmbolnăviri”, a spus Gabriela Firea la Digi24.

Citește și: Imagini incredibile în Capitală! Zeci de oameni au petrecut la terase în Herăstrău fără să respecte măsurile de protecţie VIDEO

Primarul General al Capitalei susține că astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple, mai ales în condițiile în care persoanele care au participat la petrecere nu știau istoricul celorlalți participanți.

„Poliţia locală, în momentul când intră într-o astfel de zonă să îi informeze pe cetăţeni ce lege ar încălca, nu există nicio posibilitate prin care acea terasă să fie închisă imediat. Nu am putut preîntâmpina pentru că au spus că vor oferi doar un suc, o apă, nu să organizeze o petrecere cu persoane foarte multe, care nu păstrau distanța fizică de nici măcar un metru, și-au pus propria sănătate în pericol și a familiilor lor, colegilor de serviciu. Nu este vorba doar despre persoanele din Herăstrau, stau aproape, nu știau despre ceilalți ce istoric au, dacă au stat în carantină, dacă sunt contaminați, dacă nu au simptome, nu știm, sunt multe incertitudini. Nu trebuie să se mai întâmple astfel de lucruri”, a spus Firea.

Gabriela Firea a adăugat faptul că primăria are autoritate doar în ceea ce privește actul adminstrativ, dar și faptul că se teme că vor fi necesare toate paturile care au fost amenajate în această perioadă.

”Avem autoritate doar în ceea ce priveșlte actul administrativ, nu s-a acceptat redeschiderea teraselor, se vor deschide cu măsuri, să dacă se deschid va fi un set de reguli, prima dintre toate distanța fizică, ceea ce aseară nu s-a întâmplat. Mă tem că vor fi necesare toate paturile pe care le-am amenjat în această perioadă pentru a combate pandemia”, a adăugat ea.