Gabriela Firea: Intenţia lui Băsescu a fost clară. Aceea de a şantaja un senator şi umili un cetăţean român

Gabriela Firea, senator PSD, a declarat că intenţia fostului preşedinte al României a fost să o şantajeze atunci când, În aprilie anul trecut, Traian Băsescu i-a transmis că într-o zi s-ar putea să nu îşi mai găsească soţul acasă. Totodată, senatorul PSD a adăugat că declaraţiile fostului preşedinte nu pot fi tratate "cu lejeritate" şi că "politica sa este una de cacealma".

18 mart. 2015, 10:45
Gabriela Firea: Intenţia lui Băsescu a fost clară. Aceea de a şantaja un senator şi umili un cetăţean român

„Intenţia sa a fost clară. Aceea de a ameninţa şi şantaja un senator al României şi de a umili un cetăţean al acestei ţări. Într-o democraţie, aceste fapte sunt pedepsite de lege„, a declarat Gabriela Firea, la Parlament.

Totodată, senatorul PSD a precizat că declaraţiile fostului preşedinte, în ceea ce o priveşte în calitatea de comunicator şi membru în comisia Nana, nu pot fi „tratate cu această conotaţie şi lejeritate că în politică se poate afirma orice”.

Citeşte şi: Traian Băsescu, audiat ca SUSPECT în dosarul Firea. Fostul preşedinte, HUIDUIT la Parchet

În plus, senatoarea PSD a vorbit şi despre faptul că Traian Băsescu a cerut studierea dosarului împreună cu avocatul său, Dan Apostol.

„Suspectul Traian Băsescu a cerut studierea dosarului cu avocatul său. În perioada următoare va răspunde întrebărilor procurorilor de caz aşa cum am făcut şi eu”, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a adăugat faptul că a fost acuzată că ar fi făcut afirmaţii în scopuri electorale.

„Am sesizat o idee, şi anume că afirmaţiile mele ar fi avut scopuri electorale şi că mi-aş fi depăşit statutul şi mandatul de membru al Comisiei Nana. Toate declaraţiile mele au fost făcute în prezenţa preşedinţilor de comisie şi a altor membri din comisie. Dacă eu aş fi dorit să fac propagandă electorală, cu siguranţă colegii mei de comisie ar fi putut interveni pe loc şi ar fi putut transmite că ceea ce eu comunic nu ar fi conform cu realitatea”.

Întrebată dacă s-a simţit în siguranţă când l-a văzut pe fostul preşedinte la Parchet, Gabriela Firea a afirmat: „În siguranţă nu mă pot simţi când îl văd pe Traian Băsescu la Parchet. Mă simt în siguranţă cât sunt un om credincios şi câtă vreme am încredere că justiţia este făcută e oameni cu pregătire profesională, oameni cinstiţi şi corecţi. Asta este nădejdea mea.”

Întrebată ce părere despre faptul că Traian Băsescu l-a sunat după ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana, senatorul PSD a declarat că nu o mai miră nimic.

„Sincer, nu mă mai miră nimic. Aşa cum a fost în stare ca în ajunul audirii la Parchet să iasă public şi în continuare să mă umilească denigreze, să-mi acorde diminutive din zona ridicolului (…) Mă aştept ca mâine să iasă cu declaraţii şi mai răsunătoare, şi mai zornăitoare. Fostul preşedinte ne-a obişnuit cu o politică de cacealma. Atunci când primeşte o acuzaţie, reacţia sa este una furibundă, dar nu din sfera realului ci din sfera imaginarului„, a adăugat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea îi răspunde lui Băsescu: Să predea dovezile

Traian Băsescu s-a aflat miercuri în faţa procurorilor pentru prima dată din anul 2004, când a dat explicaţii cu privire la dosarul Flota, dosar închis între timp. Traian Băsescu a fost citat la Parchetul General, unde i s-a adus oficial la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul în care a fost acuzat de şantaj de către senatorul PSD Gabriela Firea.