Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu privind datele pandemiei COVID-19 înainte de alegeri. „Depuneţi dovezile la Parchet, nu pe Facebook”

Gabriela Firea, prim vicepreşedintele PSD, îi cere lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, să prezinte la Parchet, nu pe Facebook, probele despre "măsluirea" datelor privind pandemia COVID-19, înaintea alegerilor din 2020.

24 mart. 2021, 12:12
Gabriela Firea, necruţătoare cu Vlad Voiculescu privind datele pandemiei COVID-19 înainte de alegeri. „Depuneţi dovezile la Parchet, nu pe Facebook”

Gabriela Firea l-a criticat în termeni duri pe Vlad Voiculescu, după ce ministrul Sănătăţii a dat de înţeles că înainte de alegeri, liberalii au măsluit cifrele pandemiei și au făcut în așa fel încât să dea bine.

„Cifrele au fost măsluite anul trecut, pentru a se organiza alegeri! Asta i-a scris pe Facebook ministrul Voiculescu (USR-Plus), fostei ministru V. Alexandru (PNL). Depuneţi dovezile la Parchet, nu pe Facebook!”, a scris Gabriela Firea, senator PSD, miercuri, pe Facebook.

În schimb, preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a precizat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

Vlad Voiculescu a reacţionat la această postare şi a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

„Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel ne furăm singuri caciulă minţindu-ne frumos”, scrie ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Florin Cîțu anunță mai multe controale în țară: ”Nimeni nu este mai presus de lege”

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat circa 6.200 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.367 de pacienţi în stare gravă. 174 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit. Ilfovul a depăşit incidenţă 7.4.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 907.007 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 814.182 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 279 de teste RT-PCR, prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 23 martie a.c.

Pe teritoriul României, 65.912 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 15.871 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.987 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 90 de persoane.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu aruncă bomba: Liberalii au măsluit cifrele pandemiei, înainte de alegeri. ”Le-am descoperit cu surprindere!”