Gabriela Firea: Noile autobuze Euro 6 vor fi dotate cu prize USB şi internet

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi, la începutul şedinţei CGMB, că autobuzele Euro 6 care vor intra în dotarea Societăţii de Transport Bucureşti vor fi dotate cu prize USB şi internet.

RomaniaTV.net
22 nov. 2018, 10:52
Gabriela Firea: Noile autobuze Euro 6 vor fi dotate cu prize USB şi internet

„Toate aceste autobuze Euro 6 (…) vor fi dotate la standarde de confort şi civilizaţie, vor avea toate GPS. Având acest GPS, va putea şti fiecare călător unde se află fiecare autobuz, care este timpul de aşteptare în staţie pentru a veni autobuzul şi pentru a avea o călătorie confortabilă. Sunt toate, nu doar jumătate, dotate cu aer condiţionat. De asemenea, există confort şi pentru persoanele cu dizabilităţi. O noutate – toate aceste autobuze vor fi dotate cu prize USB, astfel încât să poată fi încărcate telefoanele sau IPad-urile în mijloacele de transport în comun. De asemenea, toate vor fi dotate cu internet”, a spus primarul general.

Firea a menţionat că, în decurs de şapte – opt luni, cele 400 de autobuze vor ajunge în ţară. Primarul general a reamintit şi faptul că se află în procedură de licitaţie achiziţia a câte o sută de autobuze electrice, tramvaie, troleibuze şi 400 de autobuze pe gaz natural comprimat.

„Ceea ce părea o Fata Morgana, şi anume sosirea celor 400 de autobuze noi Euro 600, care să reînnoiască parcul auto al Capitalei, devine o realitate, avem deja 40 de autobuze care au sosit în Bucureşti. Până la sfârşitul anului vom avea încă 60 de astfel de autobuze. În fiecare şedinţă, uşor-uşor, practic intrăm şi în procedura legală, de a respecta întreaga documentaţie juridică, şi anume aceste autobuze de la Direcţia Transporturi a Primăriei Capitalei sunt transferate prin votul CGMB către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, care deţine serviciul delegat pentru transport în regiunea Bucureşti-Ilfov, astfel încât, în cel mai scurt timp, noile autobuze să poată fi folosite de către bucureşteni. Este un proiect foarte important, pentru că în aşa fel vom putea să ameliorăm traficul foarte greoi din Capitală”, a spus ea.

Ulterior, în cadrul şedinţei CGMB a fost aprobat proiectul de hotărâre care vizează punerea la dispoziţie către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a primelor 20 de autobuze Euro 6 din cele 400.

Pe 31 octombrie, PMB informa că primele 20 de autobuze noi, din cele 400 recent achiziţionate în baza contractului cu asocierea Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la Bucureşti şi vor fi recepţionate în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, la autobaza Titan a Societăţii de Transport Bucureşti (fostă RATB).