Gabriela Firea: Să văd caracatiţa despre care vorbea domnul Dan. Soţul meu l-a sunat pe Orban în noaptea alegerilor

Gabriela Firea îl acuză pe Nicuşor Dan că a defăimat-o inventând povestea cu caracatiţa de la Primărie. Fostul edil îl provoacă pe noul primar al Capitalei să-i demonstreze că există acea caracatiţă despre a tot vorbit în campania electorală.

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 06:33
Gabriela Firea: Să văd caracatiţa despre care vorbea domnul Dan. Soţul meu l-a sunat pe Orban în noaptea alegerilor

„Am obţinut foarte multe voturi, mai ale într-o campanie bazată numai pe minciuni la adresa mea, că am o caracatiţă. Eu vreau să văd caracatiţa, când va ajunge domnul Dan şi va căuta caracatiţă, va chema caracatiţa la şedinţă. Nu există o caracatiţă. Acelea au fost minciuni de campanie. Când soţul meu l-a sunat pe domnul Orban în noaptea alegerilor şi l-a întrebat de ce m-a defăimat, de ce a ales calea urâtă a unei campanii negatve, de ce m-a demonizat, de ce m-a demolat. Este convinscă a făcut bine? Este convins că pentru bucureşteni e mai bine să fie domnul Dan faţă de mine care inclusiv adversarii îmi recunosc capacitatea de muncă şi de implicare? Şi domnul Orban a zis: „Măi, Florine, dar erau declaraţii politice”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea a lămurit şi de ce nu a fost la sediul PSD în seara alegerilor. 

„S-a luat decizia să urmăresc exit-poll-ul la Primărie sau la sediul din Băneasa. Așa s-a stabilit, din timpul săptămânii, de către conducere. Eu nu am de ce să mă rușinez, am obținut multe voturi. Eu vreau să văd caracatița. Au fost minciuni de campanie. Când soțul meu l-a sunat pe Orban, în noaptea alegerilor, când i-a reproșat că m-a demonizat, el i-a zis că au fost declarații politice. Dacă prin declarații politice poți de demonizezi și să demolezi un om, atunci această campanie este una murdară.”, a precizat Gabriela Firea.

Date de ultimă oră de la Biroul Electoral Central despre alegrile de la Primăria Capitalei. Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea, candidatul PSD – 37,99%, potrivit datelor parţiale ale Biroului Electoral Central (BEC) centralizate până marţi la ora 9,00, după numărarea a 97,46% dintre voturi, conform Agerpres. Pe locul al treilea se află Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 10,98%.

PSD mai are doar un primar de sector, potrivit rezultatelor provizorii ale scrutinului de duminică, primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă fiind cel care a obţinut o victorie certă. La sectorul 1, actualul primar Dan Tudorache şi-a clamat luni victoria în faţa candidatei PNL-USR PLUS Clotilde Armand, pe baza numărătorii paralele a voturilor. Scrutinul de la Sectorul 1, care pare câştigat, conform datelor provizorii, de Clotilde Armand, este însă puternic contestat după ce aceasta a descoperit procese verbale falsificate, solicitând intervenţia Poliţiei. ŞI la sectoarele 4 şi 5 sunt acuzaţii de fraudă, formulate de PNL şi de USR PLUS.

Citeşte şi Petre Roman dezvăluie de ce Gabriela Firea a pierdut alegerile. „A făcut o campanie despre ceea ce a făcut”