Gabriela Firea: „Prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată moţiunea. Vom propune un candidat de nerefuzat”

Gabriela Firea a anunţat marţi seară, la TVR, că PSD va depune moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban până la sfârşitul lunii august, astfel că, cu tot cu perioada de câteva zile în care va fi discutată, se aşteaptă ca la începutul lui septembrie să treacă şi social-democraţii să meargă la Klaus Ioahnnis cu o propunere de premier.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 18:57
Gabriela Firea: „Prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată moţiunea. Vom propune un candidat de nerefuzat”

„La sfârşitul lunii august, vor fi acele zile de când se citeşte (moţiunea – n.r.) şi până când se votează, deci prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată moţiunea”, a declarat Gabriela Firea la TVR 1, marţi seara.

Întrebată dacă PSD va avea o propunere pentru postul de premier, Firea a explicat că social-democraţii vor alege „un candidat de nerefuzat”.

„Fireşte. Ne vom consulta cu celelelte partide care vor participa la căderea acestui guvern incompetent despre care chiar Curtea de Conturi spune că a furat în pandemie. Deci mai rău decât să furi când lumea moare, nu există, e maximum ce putea să facă un guvern de rău, nu de bine şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat de prim-ministru mă refer. Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că guvernul a căzut democratic prin moţiune şi că PSD şi alte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în timpul orelor de consultări şi nu este acceptat un candidat viabil, eu cred că nu este bine în faţa românilor în primul rând”, a adăugat Firea.

Citeşte şi: Dan Barna aruncă în aer alianţa cu liberalii: „Evident că mi-aş dori să guvernăm singuri, nu cu PNL”. Ce spune de Băsescu