Gabriela Firea rămâne „candidatul deocamdată”. Marcel Ciolacu: În acest moment, candidatul PSD pentru Capitală este Gabriela Firea. Decidem dacă mergem separat de PNL

Marcel Ciolacu a participat vineri la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mureş, unde a făcut precizări importante despre cel mai important post vizat la alegerile locale din iunie.

23 feb. 2024, 21:35
Gabriela Firea rămâne „candidatul deocamdată”. Marcel Ciolacu: În acest moment, candidatul PSD pentru Capitală este Gabriela Firea. Decidem dacă mergem separat de PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că în acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD este Gabriela Firea, dar în perioada următoare social-democraţii vor decide dacă merg separat la aceste alegeri sau împreună cu PNL.
Premierul a fost întrebat cine va fi propus pentru funcţia de primar general al Bucureştiului din partea PSD.

Marcel Ciolacu, despre posibila candidatură a lui Iohannis la şefia NATO: „Un lucru important, nu are legătură cu devansarea alegerilor prezidenţiale”
„Am stabilit o alianţă electorală. În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general este doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă mergem separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL. Sunt ferm convins că în următoarea perioadă se va lămuri acest lucru”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a participat vineri la Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mureş.

EXCLUSIV. Gigi Becali, despre „fina” Gabriela Firea: „Eu i-am zis că funcţia de primar e de bărbat. Femeia, având stăpân pe bărbat, ea nu e făcută să stăpânească”
Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei şi nu au ajuns să discute în detaliu pe marginea acestui subiect. „Dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare ca să vedem care este poziţionarea candidaţilor”, a explicat Ciucă marţi. De asemenea, Ciolacu a spus că „în următoarea perioadă o să venim cu deciziile politice cela mai bune”.

„În acest moment nu am ajuns să discutăm în detaliu şi un răspuns cât se poate de onesc este că, şi dacă ar fi să stabilim un candidat comun, avem nevoie de evaluare, de sondare ca să vedem care este poziţionarea candidaţilor. Ne interesează foarte mult profilul candidatului în percepţia alegătorilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat miercuri la Parlament dacă PNL şi PSD au decis candidat comun pentru Primăria Capitalei.

La rândul său, liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că nu este vorba despre o împărţeală, ci despre cele mai competente persoane pentru funcţie.

„Nu vorbim despre o împărţeală. Vorbim de cele mai competente persoane (…) Trebuie să ai ceva în tine să poţi face această muncă. Cea mai dfificilă muncă este aceea de a fi ales la tine, în oraşul tău. În următoarea perioadă o să venim cu deciziile politice cela mai bune”, a explicat Ciolacu.

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că nu au fost în coaliţie discuţii punctuale despre candidaţii la Primăria Capitalei şi la cele şase sectoare.

 

„În Bucureşti se va lua o decizie zilele următoare. Important este ca ceea ce se întâmplă acum în Bucureşti să nu se mai repete, iar domnul primar actual să plece către o altă activitate, dar pentru asta trebuie să avem cel mai bun candidat din partea noastră. PSD Bucureşti face propuneri şi se iau decizii, dar pentru că Bucureştiul este capitala României a intrat în negocierea naţională, ceea ce nu este un lucru rău. La nivel de sectoare concluzia a fost de a susţine colegii noştri de la sectoarele 3, 4, 5 şi 6, fiind aliatul nostru PNL, aici preşedintele de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, urmând să anunţe săptămâna viitoare dacă doreşte să se implice în alegeri şi să candideze, că vom avea candidat comun pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 şi vom discuta şi despre Capitală săptămâna viitoare”, a spus Gabriela Firea.