Gabriela Firea, reacție după discursul președintelui: ”O astfel de aroganță nu este permisă. PSD trebuie să propună un premier”

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a reacționat după declarația de presă a președintelui Iohannis de la Palatul Cotroceni. Conform acesteia, PSD trebuie să propună următorul premier al României.

07 dec. 2020, 19:24
Gabriela Firea, reacție după discursul președintelui: ”O astfel de aroganță nu este permisă. PSD trebuie să propună un premier”

Gabriela Firea susține că câștigătorii alegerilor parlamentare sunt românii care au dat un vot de blam actualului guvern condus de PNL și Klaus Iohannis, care s-a comportat ca un secretar de partid, și nu președinte de țară.

Citește și: Ludovic Orban își dă demisia din funcția de premier: Am încercat să-mi fac datoria

”Castigatorii acestor alegeri sunt românii care au dat un vot de blam actualului guvern PNL si presedintelui tarii care s-a comportat ca un secretar de partid si nu ca un presedinte de tara echidistant si echilibrat. Romanii au votat in numar mare impotriva unor conducatori care au condus dezastruos tara prin criza sanitara si au ingropat economia” , a precizat Gabriela Firea.

Fostul edil al Capitalei susține că președintele Klaus Iohanis sfidează voturile românilor prin faptul că nu recunoaște evidența și forțează o majoritate de dreapta. De asemenea, aceasta a precizat că PSD trebuie să propună un premier, deoarece așa funcționează democrația.

Gabriela Firea

Faptul ca, nici in aceasta seara, presedintele tarii nu recunoaste evidenta si forteaza o majoritate ultra-fragila de dreapta, demonstreaza ca sfideaza votul romanilor. Scorul cel mai mare a fost obtinut de Partidul Social Democrat, care trebuie sa propuna noul premier. Asa functioneaza democratia! Asta inseamna sa respecti votul exprimat de români!” , susține vicepreședinte PSD pe Facebook.

Citește și: Cine-i va lua locul lui Ludovic Orban la Palatul Victoria? Cele trei propuneri ale liberalilor, pentru funcţia de premier al României

Gabriela Firea a precizat faptul că o asemenea aroganță nu este permisă, în contextul în care partidului PNL nu îi convine scorul obținut la alegerile parlamentare.

”Orice improvizatie prezidențiala afecteaza si mai mult democratia si se traduce printr-o palma prezidentiala data electoratului.
Electorat adus de presedinte si PNL la vot in plina pandemie dar, pentru ca nu le convine scorul obtinut, i se intoarce spatele.
O astfel de aroganta nu este permisa!” , susține Gabriela Firea.