Gabriela Firea, reacţie dură după înregistrarea cu Nicuşor Dan: „Câţi bani aţi luat de la interlopul Mitrache, zis Câine?”

Primarul Capitalei a reacționat după apariţia înregistrarării unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilierul primarului PSD al sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de un om de afaceri în Sectorul 4.

15 sept. 2020, 04:33
Gabriela Firea, reacţie dură după înregistrarea cu Nicuşor Dan: „Câţi bani aţi luat de la interlopul Mitrache, zis Câine?”

Candidatul PSD pentru Primăria București și-a întrebat contracandidatul susținut de USR PLUS și PNL „Câți bani ați luat de la interlopul Mitrache, zis Câine”, ca să îl apere, deși „toate documentele și deciziile în instanță arătau că a comis o ilegalitate”.

„Cel care se prezintă ca fiind salvatorul Bucureștiului se dovedește a fi „frate” cu interlopi. Asta după ce a aflat o țară întreagă faptul că, în actualul mandat de deputat, a primit foloase necuvenite – 50 000 de euro-, tot de la niste afaceriști, pentru a-i reprezenta. Suma reală probabil este mult mai mare. Doar atât a trecut în declarația de avere”, a mai transmis primarul Capitalei, pe Facebook.

Prima reacţie din PNL despre scandalul „Nicuşor Dan”. Daniel Fenechiu: „E o înregistrare care, dacă nu exista, era mai bine”

„Oamenii merita sa stie adevarul! Usor, usor, ies la lumina secrete rusinoase. Au trecut 8 ore vinovate de la publicarea in presa a inregistrarii unei convorbiri telefonice in care candidatul „Dreptei Aproape Unite” face trafic de influenta si santaj la o primarie de sector, in favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicarii sale in activitati cu droguri, trafic de persoane etc, si care a construit ilegal cladiri (restaurant si casa) in Parcul Tineretului, pe domeniul public.

De atunci, dinspre candidatul respectiv si partidele care il sustin se aude doar… o tacere asurzitoare! Nicio vorba despre acest caz extrem de grav care cu siguranta va avea urmari penale. O eschivare ridicola si trimiterea la alte subiecte care nu au legatura cu speta!

Domnule candidat, raspundeti concret! Cati bani ati luat de la interlopul Mitrache zis Caine, ca sa-l aparati, desi toate documentele si deciziile in instanta aratau ca a comis o ilegalitate?

In afara de campanie murdara la adresa mea, fara niciun corespondent in realitate, mai stiti si altceva sa faceti? Aveti vreun proiect concret si realizabil pentru Bucuresti? Oamenii nu pot fi mintiti la nesfarsit!

Cel care se prezinta ca fiind salvatorul Bucurestiului se dovedeste a fi „frate” cu interlopi. Asta dupa ce a aflat o tara intreaga fapul ca, in actualul mandat de deputat, a primit foloase necuvenite – 50 000 de euro-, tot de la niste afaceristi, pentru a-i reprezenta. Suma reala probabil este mult mai mare. Doar atat a trecut in declaratia de avere”, a transmis Gabriela Firea într-un mesaj publicat pe Facebook.

Marcel Ciolacu, după înregistrarea cu Nicușor Dan: Omul este un purtător de vorbe pentru interlopi

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat luni seara, făcând referire la înregistrările apărute în spaţiul public, că Nicuşor Dan este un „purtător de vorbe pentru interlopi”, susţinând că organele abilitate ar trebui să se autosesizeze în acest caz, transmite Agerpres.

„Lucrurile cred că sunt evidente pentru bucureşteni, omul este un purtător de vorbe pentru interlopi. Nu am avut răbdare să ascult toată înregistrarea, dar este evident o încercare de a influenţa decizia unui angajat al primăriei şi trafic de influenţă. Părerea mea este că în acest moment se impune o autosesizare. Sunt elemente suficiente, sunt elemente rezonabile suficiente ca DNA să se… E un trafic de influenţă. (…) Cred că organele abilitate ar fi trebuit deja să se autosesizeze. O să am mâine o discuţie cu colegii şi o să vedem ce măsură, nu ştiu dacă sunt eu cel mai îndreptăţit, dar sigur o să găsim persoana potrivită să facă această plângere penală. (…) Eu cred că sunt suficiente elemente ca procuratura să se autosesizeze, mai ales că este o intervenţie repetată”, a declarat Ciolacu la B1 Tv.

El a mai susţinut că PSD va avea cel mai mare număr de aleşi locali după alegerile locale, precizând că în Bucureşti primarii în funcţie au prima şansă.

„Vom avea un scor suficient de bun cât să câştigăm alegerile parlamentare din 6 decembrie”, a adăugat liderul PSD.

Pe de altă parte, el a acuzat faptul că Guvernul a dat bani „discreţionar” din fondul de rezervă administraţiilor locale.

Nicuşor Dan: „Mafia din PSD şi urmaşii lui Dragnea folosesc aceleaşi mijloace murdare”

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a reacţionat la înregistrările apărute în spaţiul public.

„Mafia din PSD şi urmaşii lui Dragnea folosesc aceleaşi mijloace murdare cu care ne-au obişnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor şi a administraţiei corupte, condusă de Gabriela Firea. Înregistrarea pesedistă în care consilierul primarului sectorului 4 încearcă să forţeze, evident fără succes, vreo declaraţie compromiţătoare din partea mea nu arată nimic altceva decât că am realizat toate demersurile legale pentru a opri o acţiune abuzivă a administraţiei locale”, a scris Nicuşor Dan, luni, pe Facebook.

Cum se apară Nicuşor Dan după înregistrarea în care este acuzat că ar face trafic de influenţă: „Eu am fost doar mediator”