Firea şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. „Bucureştenii vor şti să aleagă un om care provine dintre ei”

Gabriela Firea a anunţat duminică faptul că şi-a depus candidatura la Biroul Electoral Central pentru un nou mandat la Primăria Municipiului Bucureşti. Edilul Capitalei a afirmat că "bucureştenii vor şti să aleagă "un om care a fost întotdeauna aproape oameni şi provine dintre ei". De asemenea, Firea i-a criticat pe unii candidaţi care au stat "ascunşi" în timpul pandemiei de coronavirus şi acum "pretind să fie aleşi primari".

RomaniaTV.net
16 aug. 2020, 12:44
Firea şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. „Bucureştenii vor şti să aleagă un om care provine dintre ei”

„Sunt unii candidaţi care pretins să fie aleşi primari, dar ei au fugit, s-au ascuns. Din măcar nu s-au dus într-un cămin de bătrâni. Au fost ascunşi trei-patru luni şi acum vin să ceară voturi. Sunt convinşi că bucureştenii vor şti să aleagă un om care a fost întotdeauna aproape oameni şi provine dintre ei”, a declarat Gabriela Firea, după ce a ieşit din sediul Biroului Electoral Central.

Primarul general a afirmat că există foarte multă „demogogie şi impostură”, spunând că PNL şi Guvernul au făcut „afaceri grase” în timpul pandemiei.

„E foarte multă demogagie şi impostură. În timpul în care Guvernul ne recomanda să stăm închişi în casă, unii dintre reprezetanţii Guvernului şi PNL făceau afaceri grase. Aş aminti despre Unifarm, de raportul Curţii de Conturi. Înainte de pandemie o mască se cumpăra cu 30 de bani, Guvernul a cumpărat-o cu 32 de lei. Ei au ştiut să facă afaceri pe seama oamenilor îngrijoraţi”, a spus Firea.

Edilul Capitalei a amintit că „suntem într-un război sanitar care va aduce o criză economică”.

„Prima mea grijă este să trece cu bine peste această criză sanitară. Am dotat spitalele din Capitală. Bucureştiul nu a devenit focar, chiar dacă este un număr mare de persoane în spitalele de Bucureşti”, a spus primarul general.

Candidaţii PSD pentru alegerile locale din Bucureşti, prezentaţi duminică seară

Duminică seara, va avea loc, la sediul central al PSD, lansarea candidaţilor Partidului Social Democrat pentru alegerile locale din Bucureşti. La eveniment ar urma să participe preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, candidatul PSD la Primăria Capitalei, primarul general Gabriela Firea, candidatul la Primăria Sectorului 1 – Daniel Tudorache, candidatul la Primăria Sectorului 2 – Dan Cristian Popescu, candidatul la Primăria Sectorului 3 – Aurelian Bădulescu, candidatul la Primăria Sectorului 4 – Daniel Băluţă, candidatul la Primăria Sectorului 5 – Daniel Florea şi candidatul la Primăria Sectorului 6 – Gabriel Mutu.

Tot astăzi, Traian Băsescu și-a depus candidatura la Biroul Electoral Municipal pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Fostul președinte a fost primit în aplauzele susținătorilor săi și susține că va obține peste 30% din voturile bucureștenilor.

Traian Băsescu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Capitalei: „Voi face peste 30%, vom vedea dacă este suficient”

Primarul general Gabriela Firea conduce în topul preferinţelor şi ar obţine peste 40 la sută din voturi în cazul în care duminică ar avea loc alegerile pentru Primăria Capitalei, arată un sondaj SOCIOPOL pentru Bucureşti. De asemenea, intrarea lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, în cursa electorală a crescut intensitatea bătăliei.

Sondaj SOCIOPOL pentru Bucureşti. Gabriela Firea ar câştiga Primăria Capitalei. Traian Băsescu, în creştere