Gabriela Firea, „şocată şi oripilată” de imaginile în care interlopul Fane Văncică îşi agresează partenera de viaţă: „O brută!”

Șcene șocante în Capitală! Interlopul Fane Văncică a fost filmat cum bate o femeie. Poliția s-a sesizat imediat după ce au aflat de imaginile de pe internet, interlopul a avut o reacţie în care îşi cere scuze, dar nimeni nu a depus nicio plângere. Gabriela Firea a reacţionat dur pe Facebook

30 aug. 2022, 14:55
Gabriela Firea, „şocată şi oripilată” de imaginile în care interlopul Fane Văncică îşi agresează partenera de viaţă: „O brută!”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, se arată ”șocată și oripilată” de imaginile cu un bărbat care își lovește violent partenera de viață. Firea solicită autorităților să-l pedepsească exemplar pe acest bărbat, pentru a le servi drept lecție și altora care au în plan să-și agreseze partenerele de viață.

”Sunt indignată și revoltată de imaginile cu un bărbat din Capitală care-și umilește și abuzează partenera de viață, de față cu o altă persoană. O brută! Aceste imagini au circulat la liber pe Internet și poate au fost văzute inclusiv de copii.

Flavia Groşan a pus diagnosticul pe nunta lui Simion: „Haiducul meu a fost capabil de o organizare perfectă”

Nu-mi vine să cred că pentru unele persoane astfel de fapte au ajuns o laudă, o modă pe rețelele de socializare. Este la fel de șocant numărul mare de persoane care apreciază și distribuie astfel de imagini, care stau și ascultă ce au de spus acești agresori”, scrie Gabriela Firea.

„În calitate de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse fac un apel către autoritățile competente să ia măsuri în acest caz. Nu mai putem tolera astfel de gesturi reprobabile și cer ca ele să fie pedepsite aspru. Acești agresori, oameni fără pic de morală și frică de Dumnezeu, trebuie să răspundă în fața legii tocmai pentru a oferi un exemplu pentru cei care se gândesc să facă la fel. Mă bucur că Poliția Română a luat imediat atitudine și că a fost deschisă o anchetă, chiar dacă victima nu a depus o plângere, de frică probabil.

Nu o să înțeleg niciodată de ce pentru unele persoane imaginile cu o femeie bătută par normale. Nu, domnilor, asta nu e normalitatea! Sclavia a fost abolită de mult, slavă Domnului, iar femeile, partenerele voastre de viață, nu sunt niște obiecte, ci ființe umane cu sentimente, trăiri și simțuri. Violența este arma celor slabi și avem toleranță zero pentru agresori! Și cei care sunt martori la astfel de abuzuri și nu le declară pot fi pedepsiți. Tăinuirea este la fel de gravă.

Diana Şoşoacă nu vede cu ochi buni nunta lui George Simion cu Ilinca: „Mi-e milă de fata asta. Păcat că şi-a lăsat iubitul cu care era de vreo doi ani”

Mă adresez și victimelor acestor abuzuri. Nu mai suferiți în tăcere și cereți ajutor. Nimeni nu este mai presus de lege. Există centre unde puteți primi ajutor de specialitate și veți fi departe de agresori. La nivel național, avem 42 de locuințe protejate, câte una în fiecare județ, 20 de centre de recuperare pentru victimele violenței domestice și alte 52 de centre de primire în regim de urgență.”, scrie Gabriela Firea.