Gabriela Firea, susținută de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Ludovic Orban: „Să nu zicem tragic, dar ar fi comic”

Fostul premier Ludovic Orban a declarat că nu exclude ca PNL să o susțină pe Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei.

27 nov. 2022, 13:39
Gabriela Firea, susținută de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Ludovic Orban: „Să nu zicem tragic, dar ar fi comic”

Ludovic Orban a declarat vineri seară, la B1TV, că există posibilitatea ca Gabriela Firea, prim vicepreședinte al PSD, să fie susținută de PNL, la alegerile din 2024 pentru Primăria Capitalei.

Fostul lider PNL și premier a punctat că este posibil ca actuala coaliție de guvernare PSD-PNL să fie extinsă de la nivel central la local, în contextul alegerilor.

„Sincer nu m-ar mira ca la un moment dat conducerea PNL să schimbe și denumirea partidului în PSDNL. Perspectiva unei alianțe PSD-PNL, inclusiv la locale, exsită. Nu neg această posibilitate, pentru că, pe măsură ce se vede că PSD taie și spânzură și că șansele PNL-iștilor sunt din ce în ce mai mici să meargă pe propriile picioare în fața electoratului, nu exclud varianta unei alianțe în care PNL să o sprijine pe Firea. Ar fi hai ză nu zicem tragic, dar ar fi comic”, a declarat Ludovic Orban, în prezent liderul partidului Forța Dreptei.

Citește și: Gabriela Firea, cel mai bine cotată într-un sondaj pentru Primăria Capitalei. PNL l-a testat pe Ilie Bolojan

Omul poitic speră că românii vor avea „discernământ și spirit critic” și că nu vom avea parte de „năpasta Firea pe capul bucureștenilor”.

Potrivit unui sondaj comandat de PNL, Gabriela Firea este cel mai bine cotată la conducerea Primăriei Capitalei.

Ludovic Orban spune că pentru Nicolae Ciucă este un chin să fie premier și că e dispus să participe la o emisiune-concurs pe teme de doctrină liberală, dacă și premierul va veni.

„Pentru Ciucă e un chin imens să fie premier. Ca să poți să fii premier, trebuie să înțelegi politica, modul în care funcționează democrația, trebuie să ai cunoștințe de economie, din toate domeniile de activitate și, mai ales, să ai capacitatea să faci evaluări și analize în domenii extrem de diverse”, a adăugat Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban, îl ironizează pe Iohannis: ”Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen”