Gabriela Firea trage semnalul de alarmă cu privire la vaccinul antiCOVID: Românii sunt sceptici să îşi facă un vaccin tânăr!

Gabriela Firea a vorbit marţi seară despre problemele crizei sanitare din România. Fostul edil al Capitalei susţine că cele mai bune măsuri pe care trebuia să le ia autorităţile române sunt cele recomandate de OMS. Aceasta subliniază că nu înţelege de ce nu s-a apelat în România la testarea în masă.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 19:06
Gabriela Firea trage semnalul de alarmă cu privire la vaccinul antiCOVID: Românii sunt sceptici să îşi facă un vaccin tânăr!

„Nu-mi dau seama de ce autorităţile din România doresc să aibă un plan de sănătate publică. Cele mai eficace modailităţi sunt cele expuse de OMS, cum este izolarea persoanelor pozitive şi de asemenea testarea în masă. Suntem codaşii Europei, la numărul de testări pe zi. Vedem că nu mai sunt paturi ATI, ventilatoare, fel şi fel de instrumente.

Orizontul lansat în această seară nu poate decât să îi îngrijoreze pe români. Orice pandemie, intră în regres în două situații, când 60-70% din populație capătă anticorpi sau atunci când se descoperă un vaccin. Îmi pun întrebarea, daca s-a blocat testarea de anticorpi de la Bucureşti, poate cineva se va gândi procentul de români care a avut deja virusul. Ştim faptul că foare mulţi europeni, nu doar români, sunt sceptici să se vaccineze cu acest vaccin tânăr ale căror urmări nu le ştim.

În acest moment, potrivit tututor surselor, cei mai mulţi români, deşi au asigurări de sănătate plătesc testele. Dacă tu afli azi că te-ai întâlnit cu o persoană pozitivă nu beneficiaza de test COVID. Testele ajung şi la 400 de lei. Am rămas pe modelul din martie. Definiţia de caz a dus la frânarea testării şi a accelerat creşterea.

Voi face plângere penală împotriva premierului şi împotrivta Ministrului de Fonduri Europene. De când a venit acest guvern ni s-a zis că nu putem semna acest contract de reabilitare a termoficaţiei din Capitalei. Guvernanţii au sabotat bucureştenii, mai puţin contează că au confiscat munca mea. În acest an se putea reabilita o partea a reţelei de termoficaţie. „, a declarat Gabriela Firea la Antea 3.

Citeşte şi: Cum se rezolvă lipsa vaccinului antigripal? Iohannis: „Guvernul a dublat dozele. În fiecare lună vin noi tranşe de vaccin”