Cum se rezolvă lipsa vaccinului antigripal? Iohannis: „Guvernul a dublat dozele. În fiecare lună vin noi tranşe de vaccin”

Preşedintele Klaus Iohannis a exemplicat marţi, în timpul conferinţei de presă, cum se rezolva problema lipsei vaccinului antigripal. Şeful statului a declarat că Guvernul PSD a comandat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, în timp ce  Guvernul PNL a comandat de două ori mai mult, mai exact 3,5 milioane de vaccin.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 17:49
Cum se rezolvă lipsa vaccinului antigripal? Iohannis: „Guvernul a dublat dozele. În fiecare lună vin noi tranşe de vaccin”

„Se vorbeşte de vaccinul împotriva COVID. Dar România se confruntă acum cu o criză a vaccinul antigripal. Există o strategie pentru ca acest vaccin să existe în noiembrie şi decembrie?”, a fost întrebarea unei jurnaliste pentru preşedinte.

Klaus Iohannis: „În fiecare lună vin noi tranşe de vaccin antigripal în România. Vechiul Guvern pesedist comandase cam 1,5 milioane de doze, iar de când a venit Guvernul liberal suntem la 3,5 milioane doze. Aceste doze vor veni în tranşele negociate de Guvern şi e clar că în condiţii de pandemie cererea şi de vaccin antigripal e mai mare dar vor veni aceste doze pentru a satisface cererea”.

Preşedintele Iohannis a vorbit şi despre momentul apariţiei unui vaccin împotriva COVID-19. Deşi nu a putut spune cu exactitate când ar trebui să ne aşteptăm la acest lucru, Klaus Iohannis a dezvăluit că veştile sunt bune.

„Veştile despre un nou vaccin sunt destul de bune în acest moment. Trebuie să rămânem realişti, mai sunt de parcurs etape.

Precizez din nou că de vaccin va beneficia iniţial personalul din domeniul sănătăţii şi cei cu risc mare de a se infecta. E important să înţelegem. Cred că o campanie de vaccinare anti-covid bine organizată ne va da şansa să ne întoarcem la normalitatea pe care ne-o dorim cu toţii”, a mai spus Iohannis.

UE semnează miercuri un contract cu Pfizer şi BioNTech pentru 300 milioane doze de vaccin anti-Covid. „E cel mai bun vaccin”

Președinta Comisiei Europene a anunțat marți semnarea unui contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. „Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum”, a transmis Ursula von der Leyen printr-un comunicat de presă.

„Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri. Și mâine autorizăm un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum„, spune președinte Comisiei Europene.