EXCLUSIV. Gabriela Firea: „Va fi genocid pentru pensionari!”. Scandal imens după ultima decizie a Guvernului

Gabriela Firea a reacţionat dur după ce Guvernul a decis să taie din serviciile de sănătate în plină pandemie de coronavirus şi susţine că proiectul Contractului Cadru, propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, vine cu o lovitură dură pentru vârstnici.

27 apr. 2021, 20:32
EXCLUSIV. Gabriela Firea: „Va fi genocid pentru pensionari!”. Scandal imens după ultima decizie a Guvernului

Gabriela Firea: „Va fi genocid pentru pensionari!”. Gabriela Firea susţine că proiectul face ca medicii de familie sp fie descurajați din a mai acorda asistență medicală pensionarilor. Lor li se va scădea punctajul acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani!

Gabriela Firea: „Va fi genocid pentru pensionari!”

„Am văzut documentul, este foarte grav şi nu îmi vine să cred! Am văzut că este un document oficial, nu un fake news! După ce că seniorii sunt categoria cu cele mai multe boli cronice, vii tu, USR Plus să propui o descurajare a medicului de familie să-i trateze pe cei în vârstă, mi se pare genocid! Nu numai mie, ci şi medicilor, asociaţilor bolnavilor! Cresc preţurile, cum să nu aibă seniorii acces la sănătate? Vom face demerusri şi sper ca Guvernul şi PNL să renunţe la idee şi să convingă şi USR Plus. Ce mari reduceri fac abandonându-i pe bătrîni?”, a spus Gabriela Firea la România TV.

EXCLUSIV Traian Băsescu sare în apărarea lui Vlad Voiculescu: „Suntem singura ţară cu pretenţia de a fi civilizată în care conducerea bătăliei împotriva pandemiei nu a fost la ministrul Sănătăţii”

Anterior, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a susţinut că că în proiectul Contractului Cadru, propus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai acorde asistență medicală pensionarilor prin scăderea drastică și cinică a punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani. „Asta în condițiile în care este evident că vârstnicii fac parte din categoriile vulnerabile și expuse riscurilor de sănătate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ioana Mihăilă, noul ministrul al Sănătăţii, primele declaraţii: Voi continua proiectele începute de Vlad Voiculescu

„Este revoltător că au putut să se gândească la o asemenea enormitate! În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernanții caută să îi lovească și mai rău pe vârstnici. PSD este alături de pensionari și de medicii de familie care cer retragerea urgentă a acestui proiect de contract cadru. Iar dacă noul ministru al Sănătății acceptă această nouă mizerie la adresa vârstnicilor, înseamnă că nu s-a schimbat nimic față de mandatul dezastruos al lui Vlad Voiculescu!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe Facebook.