Gabriela Firea: Vom avea voturi astfel încât moţiunea să treacă, indiferent de suportul lui Victor Ponta

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, susţine că moţiunea de cenzură pe care PSD o va introduce la finalul luni august va fi votată „indiferent de suportul lui Victor Ponta”, ea neexcluzând o colaborare pe termen lung între partidul acestuia, Pro România şi PNL.

RomaniaTV.net
26 iul. 2020, 18:24
Gabriela Firea: Vom avea voturi astfel încât moţiunea să treacă, indiferent de suportul lui Victor Ponta
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, afirmă că alianța dintre Victor Ponta și Robert Negoiță este „o alianță a răului”. Firea dezvăluie că în 2015 Robert Negoiță îl denigra pe Ponta și le cerea liderilor PSD să îl susțină pe Liviu Dragnea pentru președinția partidului.

„Nu mă așteptăm, dar luăm lucrurile ca atare. Cred că este o alianță a răului, nu a binelui. Am văzut în conferință doar două persoane care transmiteau săgeți, făceau glume, lansau acuzații fără nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în Capitală și în țară. S-a spus că unii sunt oamenii domnului Dragnea, unii s-au desprins de domnul Dragnea. Este o definiție foarte incorectă. Eu țin minte foarte bine ce s-a întâmplat in PSD și a veni acum și a spune cine e cu Dragnea și cine e anti e o mare ipocrizie.

Gabriela Firea: Firme care au pierdut contractele cu Primăria Capitalei plătesc filaje 

„Este posibil ca aceasta să fie, de fapt încercarea şi interesul să nu fie doar simbolistica de la Primăria Capitalei ci o colaborare pe termen lung” a afirmat Gabriela Firea. 
 
Ea susţine că i „se spune” de mai mult timp că ar exista „calcule” privind o alianţă a Pro România cu liberalii, primarul general al Capitalei dând asigurări că moţiunea de cenzură va fi votată indiferent dacă parlamentarii Pro România o vor semna şi susţine sau nu. 
„Aceasta (moţiunea de cenzură – n.r.) va fi depusă la finalul lunii august şi din discuţiile pe care le-am avut cu colegii mei vom avea semnături şi vom avea şi voturi astfel încât moţiunea să treacă indiferent de suportul lui Victor Ponta care astăzi (duminică – n.r.) a făcut un gest atât de nedrept faţă de PSD, partidul care i-a oferit cele mai mari satisfacţii politice” a afirmat Firea. 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban. Liderul PSD susţine că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. Ciolacu spune că s-au strâns deja 202 semnături pentru introducerea moţiunii.