Gabriela Firea vrea ca spitalul Colentina să nu mai fie unitate suport COVID. „Sunt trataţi 71 de pacienţi cu forme uşoare”

Primarul general Gabriela Firea a declarat, joi, la România TV că ar trebui reevaluată situaţia spitalelor Colentina şi Carol Davila, care sunt unităţi medicale suport pentru pacienţii COVID-19, pentru a putea primi bolnavi care suferă şi de alte boli, în afară de cea provocată de noul coronavirus. Edilul Capitalei a explicat că la spitalul Colentina sunt trataţi 77 de oameni infectaţi cu coronavirus, cu toate că sunt destinate nu mai puţin de 450 de paturi pentru aceşti pacienţi. 

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 18:59
Gabriela Firea vrea ca spitalul Colentina să nu mai fie unitate suport COVID. „Sunt trataţi 71 de pacienţi cu forme uşoare”

În cadrul emisiunii „Punctul culminant”, Gabriela Firea i-a spus jurnalistului Victor Ciutacu că e nevoie ca autorităţile să facă o reevaluare a necesităţii spitalelor suport pentru COVID-19 pe motiv că au nevoie de tratament şi pacienţii care suferă de alte boli.

„Trebuie acum reevaluat având în vedere noile condiţii. Să putem elibera aceste spitale suport pentru a-i primi pe bolnavii cronici, precum şi pacienţii noi care au în aceste zile o afecţiune şi nu au unde să fie trataţi.

Cred că trebuie realizată o reevaluare, să fie scoate din schema de spitale suport spitalele Colentina şi Carol Davila”, a declarat Gabriela Firea, la România TV.

Pachete igienico-sanitare pentru un milion de români. Când începe distribuirea

Edilul Capitalei a explicat că la spitalul Colentina sunt internaţi 77 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, iar dintre aceştia 71 sunt cu forme uşoare, asimptomatici.  

„Pentru coronavirus, au fost declarate 450 de paturi, la o capacitate de 850 de locuri. (…) Sunt sute de cadre medicale prin rotaţie”, a menţionat Gabriela Firea.

De asemenea, primarul general a afirmat că sunt puţine cazuri de coronavirus şi la Spitalul „Carol Davila”, care activează la „un procent de 20 la sută maximum” la o capacitate de 200 de paturi pentru bolnavii de COVID-19.

„Să folosim spitalele de tip modular care au fost ridicate în ţară. Avem în Bucureşti un spital care poate să primească bolanvi cu forme uşoare, pentru a elibera aceste spitale generaliste”, a spus Gabriela Firea la România TV.

Cel mai mare spital pentru bolnavii cu forme uşoare de coronavirus, inaugurat în Bucureşti. „În toamnă se aşteaptă al doilea val”

Jurnalistul Victor Ciutacu a amintit despre situaţia spitalului din Câmpina unde este internat un singur pacient confirmat cu noul coronavirus.

„Este absolut incredibil. Ce facem cu bolnavii ceilalţi? Ar fi putut să facă circuite separate.

Sunt un milion de programări pe zi. Un milion de acte medicale pe zi, programaţi. Toţi aceşti oameni au fost reportaţi”, a declarat dr. Monica Pop la dezbaterea din timpul emisiunii „Punctul clminant”.

Noi decese cauzate de coronavirus în România. Bilanţul total a ajuns la 1.156