Gabriela Firea, despre preluarea şefiei PSD: „M-au sunat colegi să-mi propună” Ce spune de prezidenţiale

Primarul Capitalei Gabriela Firea a reiterat marți că nu își dorește conducerea partidului PSD, însă a fost sunată de mai mulți colegi care i-au cerut acest lucru.

28 mai 2019, 09:40
Gabriela Firea, despre preluarea şefiei PSD: „M-au sunat colegi să-mi propună” Ce spune de prezidenţiale

UPDATE: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că analizează dacă revine asupra deciziei de a renunţa la funcţiile pe care le deţinea în PSD. Ea susţine că este dreptul premierului Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară a PSD şi că apreciază faptul că Paul Stănescu a fost propus pentru poziţia de preşedinte executiv. „Este o îndreptare a greşelilor de anul trecut, nu sunt adepta situaţiei în care trebuie să plătim poliţe, dar trebuie să facem dreptate şi un pic de curăţenie totuşi în conducerea partidului”, afirmă Firea, care le-a adresat o invitaţie „personală, prietenească” foştilor colegi să revină în PSD.

„Analizez şi să renunţ la ceea ce am anunţat la unul dintre CEX-urile de anul trecut, atunci când ca un gest de onoare mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, funcţia de la Ilfov – doar aceea fiindu-mi luată cu forţa la propunerea preşedintelui de la acel moment al partidului (…) Deocamdată am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor demisii. (…) Cât despre posibile alte candidaturi, nu am discutat pentru că nu era nici locul, nici momentul”, a declarat, marţi după-amiază, Gabriela Firea, după o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă.

Ea a reiterat că nu candidează la şefia PSD şi nici la preşedinţia ţării.

„În ceea ce priveşte conducerea actuală, susţin că este dreptul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să preia preşedinţia interimară a PSD, ca preşedinte executiv, pentru că aşa scrie şi în statut şi aşa este şi normal, şi de asemenea susţin şi apreciez faptul că pentru poziţia de preşedinte executiv propunerea a fost ca domnul Paul Stănescu să preia această mare respnsabilitate. Este o îndreptare a greşelilor de anul trecut, nu sunt adepta situaţiei în care trebuie să plătim poliţe, dar trebuie să facem dreptate şi un pic de curăţenie totuşi în conducerea partidului”, a spus Firea.

Întrebată dacă ar trebui să revină şi alţi colegi în partid, Firea a spus: „Categoric da, le fac o invitaţie personală, prietenească, pentru că CEX-ul este cel care va decide până la urmă şi reînscrierea şi rechemarea colegilor noştri în PSD, aşa este normal, domnul Marian Neacşu este un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari general, pe timpul domniei sale partidul a fost unit şi nu dezbinat, la fel domnul Mocioalcă, domnul Ţuţuianu şi ceilalţi colegi din partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat pe acea scrisoare”.

De asemenea, întrrbată dacă justiţia „a omorât” PSD, Firea a spus că au fost multe motive şi nu trebuie dată vina pe oameni care nu au considerat că PSD mai trebuie votat în număr mare.

Gabriela Firea reiterează refuzul de a candida pentru alegerile prezidențiale din partea PSD. Firea spune că dorește un nou mandat de primar general

„Am aflat și eu în direct de la televiziuni. Nu avusesem o discuție prealabilă pe acest subiect, nici una recentă. Știți că am sus în nemumărate rânduri că vreau să mă concentrez pe activitatea de la primărie. Numai că unii din observatorii din presă se concentează doar pe trafic. A rămas Gabriela Firea primar să fie vinovat dacă nu este apă caldă sau căldură. Am primit anunțtul făcut de domnul Dragnea. Mă interesează strict problema bucureștenilor și se dovedește că ceea ce am semnalat anul trecut în acea scrisoare era corect.

Dacă lucrurile vor fi bine din punct de vedere al sănătății mele, vreau să candidez pentru un nou mandat de primar. Nu se va întâmpla așa ceva și nici nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidențiale. Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se nimerește”, a declarat Gabriela Firea

„Au fost colegi care mi-au spus că aș fi cea mai potrivită și că ar trebui să-mi asum această poziție dificilă într-un moment foarte greu al PSD, în care mulți fug de PSD că a ajuns la un scor foarte mic. (…) Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că sunt cea mai îndreptățită persoană să preiau președinția partidului. Au spus că sunt om de echipă. Nu-mi doresc acest lucru, am și precizat în noaptea alegerilor. Statutar, este normal ca dna Viorica Dăncilă să preia interimatul de președinte. Îl susțin pentru poziția de președinte executiv interimar pe dl Paul Stănescu, care alături de mine și alți colegi am avut multe de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare și am avut curajul să ne menținem punctul de vedere. Știți că a fost și dat afară din Guvern, din poziția de vicepremier, ministrul Dezvoltării Regionale. Cred că nu trebuie să plătim polițe, cred că trebuie să se facă dreptate. Cetățenii trebuie să fie consultați, partidul trebuie să fie întrebat, forurile de conducere trebuie să fie transparente și cu adevărat consultate. Nu venit cu decizia și toată lumea să tacă”, a spus Firea.

Cât despre condamnarea lui Dragnea, Firea a spus: „Nu m-am bucurat. Cum poți să te bucuri când un om își pierde libertatea, indiferent de câte adversități ai avut cu el, câte ai pătimit din cauza lui,că te-ai și îmbolnăvit? Nu poți să te bucuri de așa ceva?”.

Gabriela Firea, primarul Capitalei, anunță ședință urgentă cu premierul Viorica Dăncilă. „Așa cum știți sunt simplu membru de partid, primar general, am discutat cu doamna premeir și am stabilt să avem o întâlnire după ședința PSD și înainte de ședința de diseară. I-am prezentat și telefonic problemele garve cu care se confruntă primăria prin faptul că s-au tăiat 500.000 de milioane de lei de anul tereecut. Suntem în situația ificilă cu banii pentru spitale, Elcen și Radet. În ultimele două săptămâni s-a încercat să se repare. Până acum au fost discuții tehnice care nu s-au materializat”, a declarat Gabriela Firea.


loading...
Partenerii noștri