Gabriela Firea aruncă bomba despre numărul mare de infectări în Bucureşti: „Aproape jumătate din testaţii Capitalei sunt din provincie”

Gabriela Firea a făcut dezvăluiri incendiare joi seara, la România TV, despre numărul mare de infectări cu noul coronavirus. Primarul Capitalei a declarat că "testele care se realizează în Capitală nu sunt ale bucureştenilor, în totalitate, aproape jumătate sunt din provincie".

RomaniaTV.net
27 aug. 2020, 17:46
Gabriela Firea aruncă bomba despre numărul mare de infectări în Bucureşti: „Aproape jumătate din testaţii Capitalei sunt din provincie”

ALEGERI LOCALE 2020.Acum se întâmplă, din păcate, ceea ce am prevenit din luna mai, privind numărul mare de infectări. Românii se testează cel mai mult acum pentru călătorie, ceea ce este şi normal.

Este efectul lipsei de viziune, de testare în masă. Testele care se realizează în Capitală nu sunt ale bucureştenilor, în totalitate, aproape jumătate sunt din provincie. Numai persoane care şi-au pierdut raţiunea, fără niciun Dumnezeu, pot să gândească din punct de vedere politic toată această situaţie, care se întâmplă la nivel mondial.

 

Au fost două scopuri, şi comercial, şi financiar, pentru care ne-au oprit să facem testarea în masă„, ne-a declarat Gabriela Firea.

Am pregătit 23 de aparate pentru copiii care vor fi testaţi, să nu nevoiţă să stea la coada instituţiilor. Sunt deja şcoli care învaţă în trei schimburi„, ne-a mai dezvăluit primarul general al Capitalei.

„Nu mi-e frică de o dezbatere cu Nicuşor Dan”

Nu mi-e frică de o dezbatere cu Nicuşor Dan. Vreau să particip la o dezbatere şi pe alte zone din ţară. Noi sperăm să nu avem surprize şi să dăm jos actualul Guvern, pentru că este incapabil să vină cu soluţii în această situaţie pandemică. La momentul la care vorbim, avem, voturile necesare ca Guvernul să plece acasă. Toate sondajele arată că ţara nu se îndreaptă într-o direcţie bună cu acest Guvern„, a mai spus Gabriela Firea legat de alegerile care urmează să aibă loc.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a fost la șantierul Centurii ocolitoare a Capitalei, inaugurat cu focuri de artificii în prezența premierului Ludovic Orban. La fața locului, nu erau nici muncitori, nici utilajele specifice unui șantier. ”Am fost azi să verific personal cum se lucrează „în ritm susținut, zi-lumină” pe șantierul Centurii ocolitoare a Capitalei, inaugurat de curând, cu foc de artificii, de către premier și ministrul transporturilor. După cum se poate vedea și din imagini, a fost doar un… foc de paie, așa, să dea bine la camerele de televiziune.

Finalizarea Centurii Bucureștiului este vitală pentru ca toate celelalte măsuri de fluidizare a traficului în oraș pe care le-am luat să producă efectele așteptate. Din păcate însă, pentru guvernul liberal acest obiectiv nu este o prioritate, ci doar o armă electorală cu care speră să-i poată șantaja pe bucureșteni.”, arată Gabriela Firea.

 

Gabriela Firea critică decizia Ministerului Sănătății privind anul şcolar: ”Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui”. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a arătat că elevii care vor avea simptome de răceală trebuie să fie izolați singuri într-o clasă, până la sosirea părinților, iar apoi să fie duși la spital, pentru a fi testați pentru COVID-19. Tocmai de acees, Gabriela Firea a abordat subiectul și a arătat că nu este de acord cu această decizie. ”Președintele a declarat că profesorii își vor cumpăra măști și că doar anumiți copii vor primi măști gratuite. Au venit premierul și vicepremierul și au spus că doar copiii proveniți din familii vulnerabile vor primi măști. Eu am întrebat cine sunt acele familii vulnerabile și cum se decide? Vă dați seama ce discriminare? Eu am donat azi 100.000 de măști. Sun cumpărate din banii pe care eu și colegii mei i-am donat pentru campanie și am decis să nu îi folosim pentru flyere, ci să cumpărăm măști pentru copiii și profesorii care își uită masca acasă, le rup. le uită sau nu au, pur și simplu. Sunt împotriva deciziei Ministerului Sănătății care a decis că dacă un copil va strănuta în casă, va fi izolat și va fi dus în spital, unde va fi testat. Am pregătit un laborator cu 23 de aparate doar pentru copii și profesori, ca să nu stea la coada DSP. Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui, iar apoi să nu mai fie reprimit în colectiv, pentru că toți copiii îl vor privi ca pe un paria, vor spune că are COVID.”, a declarat Gabriela Firea, joi seara, la România TV.