Gabriela Firea: „Propaganda guvernului vrea să sperie oamenii, să nu vină la vot”

Gabriela Firea a intervenit miercuri în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, pentru a dezbate cele mai fierbinţi subiecte ale momentului.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 17:36
Gabriela Firea: „Propaganda guvernului vrea să sperie oamenii, să nu vină la vot”

Gabriela Firea a explicat de ce crede ca s-a inregistrat miercuri un nou record al numarului de infectari cu covid in ultimele 24 de ore, primarul afirmand ca, dupa parerea sa, este o strategie prin care guvernul vrea sa sperie electoratul, astfel incat prezenta la vot sa fie una mica, mai ales in Bucuresti.

Gabriela Firea acuză Guvernul: A ieşit Tătaru, cel cu cocoaşele şi ţopăiala pe cocoaşe de pandemie, şi a spus cheltuiţi

„Este propaganda guvernului care vrea sa sperie oamenii, sa nu vina la vot. Presa a descoperit ca eram singura tara care raporta doar persoanele infectate si internate, nu si pe cei tratati acasa. Subiectul s-a pierdut. Se intampla ce se poate vedea in toata Europa, odata cu revenirea oamenilor la munca, cu terminarea vacantelor, avem multe cazuri pentru ca nu am facut ce trebuia la timp, adica testare masiva. Nu a dorit guvernul sa fie si o alta institutie care sa aiba o numaratoare paralela.

Sunt oameni din guvern, acel GCS, ministrul Sanatatii, au venit cu informatii diferite de la o zi la alta si cu feluri diferite de raportare. Daca si Primaria Capitalei era lasata sa testeze, presa putea vedea mai usor care este adevarul, dar asa, este mai greu.

Gabriela Firea: Profesorii sunt ameninţaţi că dacă merg la testele lui Firea îi dau afară

Din martie, noi am testat cel mai mult din intreaga tara, pentru ca suntem si cei mai multi. Am testat din prima secunda cadrele medicale, conducatorii auto de la STB, cei din termoficare etc, iar ulterior am oferit posibilitatea de a se testa gratuit celor care lucreaza la terase, farmacisti, curieri etc. Apoi programul pentru vacante, cele mai accesate, iar din 18.000 de teste am avut doar un număr infim de pozitivi, care si-au amanat vacantele cu 14 zile.

Acum am inaugurat testele pentru cadrele didactice si pentru copiii care au simptome dimineata la triaj. Ne cauta profesorii si ne spun ca inspectorii numiti politic ii ameninta ca daca merg la testele lui Firea ii dau afara, ca sa vedeti la ce s-a ajuns. De parca ar fi testele mele, nu teste PCR, prin care putem sa testam 5.000 de persoane pe zi. Ii terorizeaza pe profesori, in loc sa fie indemnati sa se testeze, pentru ca e in beneficiul lor, al copiilor, al tuturor.

Doar pastreaza aparentele pana luni, sa nu fie sanctionati foarte tare la vot. Nu cred ca se vor inchide scolile, pentru ca nu sunt atat de multe cazuri. Acest sistem hibrid este absolut normal, asa se intampla peste tot.

Gabriela Firea spune cum au reacţionat copiii săi când au auzit că mama lor a fost făcută panaramă de Nicuşor Dan

Ei au dovedit ca in ultimele 6 luni au manipulat cifrele ca sa obtina rezultatul dorit in acel moment. Ei s.au focusat in ultimele zile pe Bucuresti. Cu alte cuvinte „mergeti la vot in tara, ca nu e problema, dar la Bucuresti e grav.

Se poate negocia orice in viata, sau aproape orice, dar nu principii. Cand lovesti omul la sanatate, trebuie sancttionat, astfel ca nimeni sa nu se mai joace cu sanatatea oamenilor.”, a spus Gabriela Firea.

„Acum se dovedesc foarte utile toate investitiile facute in sanatate si ii apreciez si pe colegii mei care au facut acelasi lucru, pentru ca nu este usor ca, din bugete masacrate, sa faci aceste sacrificii. Avem spitale cu aparatura de ultima generatie, medicii sunt stimulati cu locuinte, cursuri in strainatate si salarii, iar acum se dovedeste utilitatea acestor investitii.

Daca va aduceti aminte, in martie, am primit critici pentru ca ne pregateam cu aparatura, materiale sanitare, cand se spunea ca este doar o gripa. In Bucuresti lucrurile sunt tinute sub control, am construit chiar si un spital covid, cu 100 de locuri, care este ocupat, astfel ca nu mai incarca Victor Babes.

Guvernul a spus sa cheltuim si ne deconteaza prin DSP. NU am primit niciun leu, suntem 55 de milioane de lei minus, bani luati de la santiere. Domnul Tataru a spus sa cheltuim, ca are fonduri europene si ne deconteaza imediat. De trei luni am depus actele pentru 25 de milioane de euro si nu avem un aviz de la DSP, care nu raspunde cu zilele la telefoane si nu indruma bucurestenii.

In schimb, Orban iese si ne spune ca trebuie sa atragem fonduri europene. Sefa DSP este fina doamnei Anisie. Daca nu o mai recunoaste nici de fina, asta spune multe. Eu nu imi reneg familia si prietenii pentru politica.

Domnule Tataru, dati banii autoritatilor, ca sunt banii cetatenilor. Domnule Orban, ma bucur ca ne spuneti sa facem proiecte bune. Le-am facut, v-am trimis si o scrisoare, o scrisoare pierduta”, a adaugat primarul Capitalei.

„Domnul Orban seamana mai mult cu un jurnalist cu un condei mai acid. Un prim ministru trebuie sa aiba un limbaj adecvat functiei, dar ne-am obisnuit. Nu a fost deloc convingator. Nu s-a adancit deficitul, ci din acelasi deficit sa impartim altfel banii, ca intr-o familie. Mama familiei a decis ca din putinul familiei sa dam un pic copiilor, putin bunicilor, putin educatorilor si sa lasam pe mai tarziu cheltuielile care nu sunt urgente. Premierul ce facuse: isi pusese doua miliarde de lei in pusculita lui, ca sa cumpere primari. Colegii mei ce au facut, l-au facut sa faca ce spune legea promulgata de presedinte. El e suparat ca i s-a stricat jucaria.

Trebbuie sa-l si laud. Dupa 4 ani de zile in care am spus ca problemele capitalei, cum ar fi centura, nu pot fi rezolvate doar de primarie, pentru ca, iata, ELCEN a tinut in revizie CET-urile, ca sa se supere lumea pe Firea, domnul prim ministru, si ii multumesc, a venit si a spus cu gurita lui, senin: problemele majore ale capitalei tin de implicarea ministerelor, deci a guvernului. Unde a dat candidatul sau cateva palme saptamana asta, el a aplicat un balsam.

Toata vara a fost oprita apa calda pentru ca CET-urile, care tin de guvern, au facut revizii prelungite, ca sa dea in mine.”, a completat Gabriela Firea.

„Apreciez ca domnul presedinte nu a cazut azi in capcana jurnalistului care l-a intrebat despre apa calda, ci a spus ca este o problema a autoritatilor locale. Domnul presedinte si domnul Orban trebuie sa voteze unde au buletinul.”, a surprins primarul general.

Firea a fost întrebată dacă copiii săi au auzit cele mai recente jigniri pe care i le-a adus contracandidatul său, Nicuşor Dan, şi ce impact au avut acestea asupra lor.

„Cel mare, da, cei mici inca nu au acces. Va dati seama, un tanar de 24 de ani sa citeasca asa ceva despre mama sa, sau ca nu am treaba cu primaria, ci cu puscaria… In conditiile in care in 4 ani am avut cele mai multe controale si nu mi s-a gasit nimic. Nu i-as dori sa traiasca sentimentul in care familia si copiii sa stea cu inima ridicata cand aud astfel de lucruri care nu au legatura cu administratia si nici cu campania electorala. Stiu sa ma ridic si m-am ridicat de fiecare data. Se lauda si azi o doamna ca a facut denunt pentru situatia Costanda, care nu are legatura cu administratia mea. Care este vina mea si a colegilor mei? Noi avem o hotarare definitiva, pentru a i se plati 150 de milioane de euro in urma unor retrocedari, urmatorul consiliu nu a aprobat PUZ si acum eu sunt vinovata pentru ce s-a intamplat acum 16 ani.

Cand au ei constructii ilegale e bine si e profit, cand fac altii se duc la DNA. Am iesit si eu cu familia la lantul uman pentru salvarea parcului Bordei.”, a explicat edilul.