Gafă a serviciului de securitate al lui Obama. Informaţii secrete, pierdute în Australia

Un document secret care conţinea informaţii despre traseul preşedintelui SUA şi măsurile luate pentru protejarea acestuia în cursul vizitei în Australia a fost pierdut de Guvernul australian, fiind găsit de un jurnalist.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 14:35
Gafă a serviciului de securitate al lui Obama. Informaţii secrete, pierdute în Australia

Documentul secret de 125 de pagini, intitulat „Programul general şi măsurile de securitate”, a fost găsit de un jurnalist de la ziarul The Age pe o stradă din Canberra, la 100 de metri de intrarea în Parlamentul australian. Barack Obama a efectuat o vizită de 28 de ore în Australia, care s-a încheiat joi, anunţând trimiterea de trupe americane la baze din această ţară.

Potrivit presei australiene, pe documentul pierdut scrie clar că informaţiile conţinute „nu pot fi dezvăluite, direct sau indirect, persoanelor neautorizate”.

Documentul descrie în amănunt programul vizitei lui Barack Obama, fiind oferite inclusiv detalii precum pe ce uşă a limuzinei urma să coboare preşedintele SUA. În plus, sunt şi numerele de telefon ale unor oficiali de rang înalt americani şi australieni.

Guvernul australian a declanşat o investigaţie în acest caz.