Gafă de proporţii a preşedintelui din Uruguay: A numit-o pe lidera Argentinei „hoaşcă bătrână” VIDEO

Preşedintelui Uruguay, Jose Mujica, nu şi-a dat seama că are microfonul deschis, în timpul unei conferinţe de presă, şi a jignit-o pe Cristina Kirchner, şefa de stat a Argentinei. Liderul din Uruguay a numit-o pe Kirchner "hoaşcă bătrână" şi l-a jignit pe soţul ei, mort în 2010.

RomaniaTV.net
06 apr. 2013, 08:17
Gafă de proporţii a preşedintelui din Uruguay: A numit-o pe lidera Argentinei „hoaşcă bătrână” VIDEO

Preşedintele din Uruguay discuta cu un alt oficial, la o conferinţă despre comerţul dintre Uruguay, Argentina şi Brazilia, fără a realiza că microfonul este deschis.

” – Hoaşca asta bătrână este mai rea decât bărbatul care se uita cruciş!
– Da, e mai rea!
 – Şaşiul măcar făcea politică, asta e încăpăţânată!
– Nu ştiu ce face!”

Citeşte şi Gafă MONUMENTALĂ la o televiziune din Danemarca VIDEO

Mai mult de atât, cei doi au vorbit şi despre fostul preşedinte al Argentinei, soţul Cristinei, care a murit în urma unui atac de cord în 2010 şi care avea o problemă la un ochi.

„- Şaşiul măcar făcea politică, asta e încăpăţânată!
– Nu ştiu ce face!”

În scurt timp, preşedintele Jose Mujica a aflat de gafa comisă, dar a a spus însă că nu a vorbit despre Argentina şi nu are ce să clarifice.

Autorităţile de la Buenos Aires nu s-au mulţumit cu această explicaţie. Ministrul argentinian de Externe a afirmat ca remarcile sunt inacceptabile, dar şi denigratoare mai ales că ofensează memoria unui decedat. Totodată, ambasadorul uruguayan în Argentina a primit un protest oficial.

Citeşte şi Gafa unei prezentatoare de ştiri: Nu se poate opri din RÂS în timpul emisiei VIDEO