Gafă de proporţii în Hunedoara. Autorităţile locale anunţă celebrarea Centenarului de „200 de ani” de la Marea Unire

"Celebrăm Marea Unire de la 1818", scrie pe un afiş uriaş instalat de autorităţile locale din Deva. Doar că Marea Unire a avut loc o sută de ani mai târziu, la 1 decembrie 1918.

RomaniaTV.net
20 iul. 2018, 06:21
Gafă de proporţii în Hunedoara. Autorităţile locale anunţă celebrarea Centenarului de „200 de ani” de la Marea Unire

Consiliul Judeţean Hunedoara marchează Centenarul Marii Uniri printr-un proiect controversat şi o gafă monumentală, anunţă anchetadehunedoara.ro. Potrivit sursei citte, inscripţionarea bannerelor dedicate Marii Uniri a căzut în sarcina celor de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, instituţie condusă de Liliana Ţoloş. Pe unul din mash-uri a fost imprimată durata Centenarului: 200 de ani, respectiv – „1818 -2018″.

Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara explică situaţia stânjenitoare ca fiind o chestiune de foarte scurtă durată. „A durat o oră până s-a modificat… Numai că modificarea s-a făcut punând nişte abţibilduri peste… N-am fost de acord, l-am dat jos şi am pus bannerul corespunzător în următoarele două zile”, ne-a declarat Bobora.

Şeful administraţiei judeţene a cerut explicaţii directoarei Liliana Ţolaş. „Are la Muzeu constituită o comisie de analiză… Are termen până vineri – cinci zile, pare-mi-se -, să facă analiză disciplinară şi vor fi sancţionaţi cei responsabili”, a mai precizat preşedintele Mircea Bobora.