Gafă de proporţii: O serie de DROGURI PERICULOASE au fost LEGALIZATE în Irlanda

O serie de droguri ilegale au devenit legale, după ce un tribunal irlandez a declarat neconstituţională o lege privind abuzul de substanţe interzise.

RomaniaTV.net
11 mart. 2015, 13:24
Gafă de proporţii: O serie de DROGURI PERICULOASE au fost LEGALIZATE în Irlanda

Această decizie, care legalizează comercializarea şi utilizarea de droguri precum ectasy sau metamfetamina, a forţat guvernul irlandez să adopte o ordonanţă de urgenţă care repară această gafă a instanţei. Oricât de repede s-ar mişca legislativul cel mai curând noua lege va intra în vigoare, cel mai devreme, joi, la miezul nopţii, ceea ce a oferit un interval de 48 de pentru legalizarea folosirii acestor droguri.

Ministerul irlandez al Sănătăţii a confirmat marţi că o decizie a Curţii de Apel irlandeze a declarat neconstituţionale unele părţi ale legii din 1977 privind abuzul de droguri, care interzic substanţe precum ecstasy, ciuperci halucinogene şi ketamină.

După adoptarea legii în urmă cu 37 de ani, guvernele succesive au adăugat diverse droguri pe lista celor „interzise”. Dar, pentru că aceste amendamente nu au fost adoptate de ambele camere ale Parlamentului irlandez, ele au fost invalidate, scrie Irish Independent.

Unele dintre cele 125 de droguri menţionate în legea originală – inclusiv heroina, cocaina şi cannabisul – sunt în continuare ilegale în Irlanda. Substanţele interzise după această dată sunt în prezent legale din punct de vedere tehnic atât în ceea ce priveşte posesia, cât şi folosirea.