Gafă fără precedent: reţetă de sparanghel, publicată în Monitorul Oficial

O reţetă culinară a fost publicată din greşeală în Monitorul Oficial al Belgiei. Reţeta de preparare a sparanghelului în şase paşi a fost publicată alături de legile privind stabilirea prețului la medicamente.

01 iun. 2021, 19:02
Gafă fără precedent: reţetă de sparanghel, publicată în Monitorul Oficial

Reţetă de sparanghel, publicată în Monitorul Oficial. O rețetă pentru sparanghel a fost publicată săptămâna trecută în mod accidental în Monitorul Oficial al Belgiei, printre legi și decrete, informează BBC.

Gafă fără precedent: reţetă de sparanghel, publicată în Monitorul Oficial al Belgiei

Oricât de popular ar fi sparanghelul în această ţară, este oarecum bizar să găseşti o reţetă culinară printre legi și decrete. Textul rețetei pare să fi fost copiat integral în legislația privind prețul medicamentelor și produselor medicale.

Citeste si Gafa unei profesoare din Bihor care a uitat camera telefonului deschisă. A gătit în toiul şedinţei cu secretarul de stat din Ministerul Educaţiei

„Poftă bună”, este ultima indicație a rețetei, apoi baza de date revine la subiecte mai importante. Între timp, textul rețetei a fost eliminat din baza de date.

Eroarea a fost descoperită după o actualizare a versiunii în limba franceză a Monitorului Oficial belgian, în care sunt publicate legi, decrete și alte informații oficiale.

reţetă de sparanghel publicată în Monitorul Oficial

Avocaţii au reacţionat cu ironii

M-am săturat de oamenii care spun că Monitorul Oficial belgian este inutil„, a scris avocatul Morgan G. Moller pe Twitter, alături de o imagine a rețetei. „Găsești totul acolo: legi, decizii, rețete, orice„.

Uneori, în texte găsim greşeli, însă niciodată până acum nu am găsit o rețetă culinară„, a declarat un avocat din Bruxelles pentru site-ul RTL Info.

Citeste si George Simion face gafa anului, în Parlament. Liderul AUR l-a confundat pe Mihai Eminescu cu poetul Marian Bamboi

Avocatul de drept penal Fabrice Guttadauria a declarat pentru RTL Info că greșeala este „destul de uimitoare„. „Trebuie să te întrebi cum a fost posibil ca o astfel de eroare uriaşă să ajungă pe site-ul oficial„, spune el.

Wilfried Verrenzen, directorul Monitorului Oficial Wilfried Verrenzen, a explicat că rețeta a apărut într-o bază de date consolidată „fără importanță legală„, prin urmare a putut fi eliminată cu uşurinţă.