Gafă impardonabilă din partea premierului: şi-a pus picioarele pe masa preşedintelui ţării VIDEO

Premierul britanic Boris Johnson a dovedit că este lipsit de maniere şi protocol de stat. El şi-a pus piciorul pe masa la care se aflau preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. 

23 aug. 2019, 09:00
Gafă impardonabilă din partea premierului: şi-a pus picioarele pe masa preşedintelui ţării VIDEO
Boris Johnson s-a arătat deosebit de relaxat joi în timpul întâlnirii cu Emmanuel Macron la Elysee, unde noul premier britanic a pus piciorul pe o masă. Fotografia a făcut înconjurul lumii și a șocat mulți internauți.
 
Joi, la Elysee, Boris Johnson s-a fotografiat în faţa jurnaliştilor așezându-şi piciorul drept pe o masă de cafea, sub privirile consternate ale președintelui francez. Scena insolită a avut loc la puțin timp după o declarație a celor doi  oameni de stat, în curtea Palatului prezidențial, dedicată în principal problemei ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, programată pe 31 octombrie.
 
Reporterul Sky News, Tom Rayner, a postat un videoclip Reuters pe Twitter care arată întreaga scenă. „Se pare că președintele Macron a purtat discuțiile sugerând că măsuţa va funcționa la fel de bine ca și un taburet, în cazul în care primul ministru ar dori să se întindă. … Desigur, Johnson a glumit”, scrie jurnalistul.
 
„Scena ilară a avut loc într-un comitet mic și noi”, a explicat jurnalistul.  „Ajungem chiar în al doilea moment în care Boris Johnson face gest și îl oprește când vede că vin jurnaliştii”, potrivit Le Parisien.

Cu toate acestea, „incidentul” ilar nu a fost o probă de lipsă de politeţe faţă de preşedintele Franţei.