Gafa primarului din Arad. S-a filmat în timp ce a încălcat legea: ”Fac o românească”

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, s-a filmat în timp ce se afla la volanul mașinii și a intrat pe interzis, pe o stradă cu sens unic. Edilul s-a scuzat susținând că ”face o românească”.

23 nov. 2020, 17:56
Gafa primarului din Arad. S-a filmat în timp ce a încălcat legea: ”Fac o românească”

Gafa primarului din Arad. Edilul și-a obișnuit cetățenii cu live-uri pe Facebook în care vorbește despre problemele orașului Arad. Recent, acesta se afla la volanul mașinii când a intrat pe interzis, pe o stradă cu sens unic. Edilul s-a scuzat ca mulţi şoferi care încalcă legea spunând: „Fac o românească”.

Citește și: Defecţiune la metrou şi circulaţie îngreunată pe magistralele M1 şi M3. Accesul în staţia Draistor 1 a fost oprit

Primarul orașului Arad cunoștea regulile rutiere din zona respectivă însă tot a făcut manevra. Acesta a susține că strada este înfundată și poate intra pe contrasens. Edilul a dorit să arăte cetățenilor o bucată de drum care urmează să fie asfaltată.

Gafa primarului din Arad. „Practic fac o românească, cum am mai zis, că fiind înfundată strada la celălalt capăt, pot să intru pe contrasens, asta e bucata care urmează să fie făcută” ,a susținut edilul.

În ciuda scuzei folosită de edil, mașinile de pe strada respectivă sunt parcate invers, fapt ce înseamnă că șoferii au intrat prin capătul străzii pe care primarul îl credea blocat.

În mod normal, manevra făcută de edilul se pedepseşte de legea rutieră cu 6 – 8 puncte de amendă, adică de la 870 la 1160 lei.

Propunere inedită a Primăriei Arad. Terasele să fie deschise până pe 31 decembrie

Primăria Arad va propune prelungirea perioadei de funcționare a teraselor până pe 31 decembrie, în condițiile în care, conform reglementărilor actuale, acestea ar trebui să se închide pe 31 octombrie.

Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, a declarat faptul că măsura vine în contextul în care activitățile agenților economici care au terase au avut de suferit în urma măsurile luate de autorități cu scopul limitării coronavirusului, conform Agerpres.

”În această perioadă dificilă pentru toată lumea şi implicit pentru agenţii economici, am propus ca în prima şedinţă a Consiliului Local Municipal să aprobăm prelungirea perioadei în care terasele vor putea funcţiona în exterior. La fel vor rămâne şi străzile pe care le-am făcut pietonale pe perioadă determinată. În plus, vrem ca procedura de prelungire a activităţii economice să fie cât mai simplă şi să nu fie nevoie de avize suplimentare”, a declarat primarul.

 

 


loading...