Găinăriile lui Gigi Becali: Ţeapă de un milion de euro cu Avicola Iaşi

Patronul stelist este acuzat că a uitat să plătească 500.000 de păsări comandate de una dintre firmele sale, Avicola Iaşi. Păgubiţii, doi fermieri din Botoşani, spun că datoria este de un milion de euro, dezvăluie adevarul.ro.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 09:48
Găinăriile lui Gigi Becali: Ţeapă de un milion de euro cu Avicola Iaşi

Doi botoşăneni au crezut că fac afacerea vieţii lor când au intrat în afaceri cu Gigi Becali. La sfârşitul anului 2009, Dumitru Todireanu şi Gică Onofrei, doi dintre marii crescători de păsări din judeţul Botoşani, au livrat societăţii Avicola Iaşi, cumpărată de cunoscutul miliardar, peste 500.000 de pui de carne.

Todireanu urma să primească în baza contractului 2,4 milioane de lei, iar Onofrei 2,7 milione de lei. În mai 2010, societatea controlată de familia Becali a intrat însă în insolvenţă, iar acum botoşănenii se află la rândul lor în pragul falimentului.

De un an de zile, cei doi oameni de afaceri încing telefoanele în încercarea de a ajunge la o înţelegere cu latifundiarul din Pipera. „Prin toamnă mi-a răspuns la telefon în cele din urmă, după zeci de apeluri. I-am spus că mă execută băncile, că pierd tot. Mi-a spus sec: «Mi-aţi dat mie ceva personal? Nu vă dau niciun leu». A început să ţipe şi să spună că şi pe el l-au furat nepoţii săi de la Avicola şi nu are ce să-mi facă”, a declarat Todireanu. Acesta deţine o fermă de păsări la marginea oraşului Botoşani, în zona Cătămărăşti,  iar băncile îl ameninţă cu executarea silită. „Mi-a nenorocit familia acest om”, a mai spus Todireanu, pentru adevarul.ro.

În aceeaşi situaţie este şi Gică Onofrei, care se chinuieşte să supravieţuiască şi să facă faţă datoriilor. Păgubit cu 2,7 milioane de lei, omul a ajuns în pragul disperării. „Se laudă la televizor că are bani şi este mare creştin… Este un fanfaron ţepar! Creştinismul nu înseamnă să-ţi baţi joc de oameni şi să-i aduci la sapă de lemn”, spune Onofrei. Acesta vrea să-i mai transmită lui Becali că îl va avea pe conştiinţă dacă nu-şi achită datoria. Cei doi păgubiţi susţin că miliardarul ar fi premeditat refuzul de a plăti şi că a mai prejudiciat şi alţi mici întreprinzători din Moldova.