GALA BUTE. ÎCCJ declină competenţa în privinţa arestărilor. Ce se întâmplă cu Obreja şi ceilalţi inculpaţi

Rudel Obreja şi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Gala Bute", Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, au fost eliberaţi după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a declinat competenţa în privinţa emiterii unor mandate de arestare, întrucât în cauză nu sunt urmăriţi penal actuali sau foşti miniştri. Ordonanţele de reţinere odată expirate, cei patru au fost eliberaţi, dar Tribunalul Bucureşti a preluat rapid cauza, urmând să ia o decizie în următoarele ore.

RomaniaTV.net
03 feb. 2015, 17:32
GALA BUTE. ÎCCJ declină competenţa în privinţa arestărilor. Ce se întâmplă cu Obreja şi ceilalţi inculpaţi

Instanţa supremă a decis, marţi, să îşi decline competenţa în dosarul „Gala Bute” către Tribunalul Bucureşti, după ce în cauză nu s-a dat, încă, aviz pentru arestare preventivă a niciunui fost sau actual ministru.

UPDATE. Rudel Obreja a părăsit arestul Poliţiei Capitalei.Lucrurile sunt evidente. Ţinta e Udrea. Cea mai bună dovadă a lucrului acesta este faptul că noi am fost astăzi, fără a avea calitatea de demnitari, trimişi la ÎCCJ. Din punctul de vedere al Galei Bute nu există niciun fel de ilegalitate. Modul discreţionar în care acţionează procurorii astăzi este un pericol. Au prea multă putere şi calcă pe cadavre. Doamna Udrea este ţinta principală şi toate săgeţile sunt îndreptate asupra ei. Noi suntem nişte mici porţelanuri printre picioarele elefanţilor. Din perspectiva faptelor eu nu trebuie să stau nicio secundă în arest„, a declarat Obreja, marti seara.

Fostul președinte al Federației Române de Box (FRB) Rudel Obreja, reținut de procurorii DNA în dosarul privind gala în care a boxat Lucian Bute la București, în iulie 2011, este urmărit penal pentru spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

În același dosar mai sunt cercetați Cornel Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru alții, Ștefan Lungu, la data faptelor consilier personal al ministrului al Dezvoltării Regionale și Turismului Udrea Elena, fost administrator al SC Last Time Studio SRL, cu privire la infracțiunea de trafic de influență, Gheorghe Nastasia, la data faptelor secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, cu privire la infracțiunea de luare de mită, Miron Dorel Gardean, acționar majoritar și administrator al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență și instigare la abuz în serviciu, Adrian Gardean, reprezentant al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunea de cumpărare de influență, și Miron Lupulescu, director general al SC Termogaz Company SA, cu privire la infracțiunile de cumpărare de influență, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani și evaziune fiscală.

Citeşte şi Dosarul GALA BUTE. Cine a denunţat-o pe Elena Udrea şi ce rol a avut fostul ministru al Turismului

Pentru Rudel Obreja şi Cornel Resmeriţă, DNA solicita arestare preventivă pentru 30 de zile, în timp ce cu privire la inculpaţii Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia s-a propus arest la domiciliu.

Faţă de inculpaţii GARDEAN ADRIAN, GARDEAN MIRON şi LUPULESCU MIRON s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi ţara pe perioada măsurii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a deputatului Elena Udrea şi senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, în dosarul „Gala Bute”, în care sunt suspectaţi de fapte de corupţie.

Citeşte şi DOSARUL GALA BUTE. De ce ar fi pe lista DNA Cătălin Predoiu. Reacţia fostului ministru