Gala Premiilor Oscar, din luna februarie 2021, ar putea fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus

Academia Americană de film ia în calcul amânarea Galei Premiilor Oscar, programată la sfarsitul lunii februarie 2021, scrie publicaţia Variety.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 06:24
Gala Premiilor Oscar, din luna februarie 2021, ar putea fi amânată din cauza pandemiei de coronavirus

Deocamdata, Academia nu a comentat zvonuri privind amânarea prestigioaselor premii.

Citeşte şi: Gigi Hadid este însărcinată. O fotografie a dat-o de gol

În contextul actualei pandemii, s-a decis că filmele pot fi lansate şi digital, fără a fi nevoie să fie difuzate în cinematografe, pentru a intra în cursa pentru câştigarea unei statuete.

La ediţiile trecute, o peliculă trebuia să ruleze minimum 7 zile în cinematografe.

Pelicula sud-coreeana „Parasite”, a devenit primul film străin din istorie care a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj.

Regizor nominalizat la Oscar de trei ori pregăteşte un film despre pandemia de coronavirus

Regizorul Ridley Scott vrea să adapteze „The End of October”, carte apărută recent în Statele Unite care spune povestea unui epidemiolog de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în timpul unei pandemii, informează Stiripesurse.ro.

Britanicul în vârstă de 82 de ani, unul dintre cei mai apreciaţi regizori, nu a încheiat filmările la „The Last Duel” şi se gândeşte deja la un alt proiect.

Realizatorul filmelor „Alien” şi „Blade Runner” şi-a exprimat o opţiune legată de romanul „The End of October” de Lawrence Wright prin intermediarul societăţii sale de producţie Scott Free, anunţă site-ul specializat Deadline. Scott ezită între a adapta această poveste sub forma unui film sau a unui serial.

Cartea, care tocmai a apărut în Statele Unite, spune povestea unui epidemiolog al OMS în timpul unei pandemii.

Lawrence Wright povesteşte cum diferitele corpuri se dezintegrează treptat atunci când teama pune stăpânire pe oameni la fel de rapid cum se răspândeşte virusul.

Filmările la cel mai recent lungmetraj al lui Ridley Scott, „The Last Duel”, au fost întrerupte de pandemia de coronavirus. Această dramă istorică cu Ben Affleck, Matt Damon şi Adam Driver ilustrează povestea unui duel până la moarte între doi prieteni.