Gălăţeanul care a refuzat internarea pentru COVID-19 a murit din cauza unei alte boli. „A plecat acasă cu un infarct în derulare”

Valentin Boldea, fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, lansează acuzaţii grave la adresa autorităţilor care au anunţat că un bărbat a murit de coronavirus pe motiv că a refuzat internarea. Medicul susţine că gălăţeanul a decedat, de fapt, din cauza unui infarct pentru că "cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat"

RomaniaTV.net
17 iul. 2020, 07:07
Gălăţeanul care a refuzat internarea pentru COVID-19 a murit din cauza unei alte boli. „A plecat acasă cu un infarct în derulare”

„Dar ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic acut? Nu cumva, la prima lui prezentare la UPU, personalul s-a axat doar pe testarea COVID 19 și au omis să-i facă un consult cardiologic?

Simptomele cu care s-a prezentat se întâlnesc și în debutul unui infarct miocardic. Cel mai probabil omul a plecat acasă cu un infarct în derulare pe care nu l-au diagnosticat. Deci se pare că nu omul a fost neglijent ci un sistem care își axează atenția doar pe COVID și uităm că oamenii vin la urgente și cu alte patologii”, a scris medicul Valentin Boldea pe pagina sa de Facebook.

Un gălăţean diagnosticat cu coronavirus, care a refuzat internarea, a decedat trei zile mai târziu

Gălăţeanul tuşea, însă nu avea febră sau alte simptome specifice COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. La trei zile de la diagnosticarea cu coronavirus, starea de sănătate a bărbatului s-a degradat, iar aceasta a decedat.

„Nu avea febră, el tuşea, dar a refuzat internarea, a spus că se simţea bine. Aseara (marți seara – n.r.) s-a degradat starea lui de sănătate. O ambulanţă a ajuns la domiciliul persoanei în jurul orei 1.00, dar din păcate nu au putut să o salveze, deşi au aplicat metode de resuscitare. Nu s-a mai putut face nimic, păcat, este o viaţă pierdută”, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu, conform Mediafax.

Un bărbat infectat cu coronavirus a murit, după ce a refuzat internarea

Dar ce spuneți de faptul că pe certificatul constatator al decesului completat după autopsie scrie infarct miocardic…

Posted by Valentin Boldea on Thursday, July 16, 2020

Raed Arafat explică în ce condiţii se face carantinarea şi izolarea. „Nici nu s-a publicat legea şi au început atacurile”