Galaţi: Mii de profesori fără indemnizaţiile de concediu. Lichidarea, aproape 20 de milioane de lei

Mii de profesori din judeţul Galaţi sunt nemulţumiţi pentru că nu au primit indemnizaţiile de concediu pentru această vară. Cei mai mulţi dintre dascăli ar fi trebuit să ridice banii pe 25 iunie, însă cardurile sunt goale şi acum. Autorităţile anunţă că luna aceasta întârzierile salariale se vor regla. Până atunci însă oamenii sunt nevoiţi să amâne plata facturilor, a ratelor sau a biletelor de concediu.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 09:07
Galaţi: Mii de profesori fără indemnizaţiile de concediu. Lichidarea, aproape 20 de milioane de lei

Potrivit Codului Muncii, indemnizaţiile trebuie plătite cu cinci zile înainte de data la care cadrele didactice pleacă în concediu, iar cei mai mulţi dascăli au ales să fie liberi încă de la 1 iulie, potrivit România TV.

„Salariile profesorilor sunt fixe şi noi ne bazăm pe ele. În momentul în care apare o modificare ne afectează întreaga familie, copiii, creditele care vin de la bancă la dată fixă”, a spus un profesor.

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi spun că situaţia se repetă de câţiva ani.

„Noi ne-am arătat nemulţumirea de fiecare dată, iar de fiecare dată s-a procedat la fel. Având în vedere că este o dată la un an, un protest făcut acum va fi uitat peste un an”, a declarat Gabriel Şandru, vicepreşedinte SÎP Galaţi.

Liviu Pop, ministru al Educaţiei la data la care profesorii trebuiau să primească banii spune că situaţia de la Galaţi nu este singulară, dar că vina nu-i aparţine.

„Toate pleacă de la cum a fost planificat bugetul pentru anul 2012, adică de la fundamentarea bugetului în noiembrie-decembrie 2011. Din datele pe care le am, toţi cei care nu şi-au primit banii integral în iunie urmează să-i primească în prima parte a lunii iulie”, a declarat Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei

Numai pentru judeţul Galaţi, banii de concediu şi lichidarea aferentă lunii iunie 2012 înseamnă aproape 20 de milioane de lei.