GALERIE FOTO Cum arată avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat în Japonia. Reacția unei vedete din România: ”Este ceva oribil și total lipsit de respect față de țara ta”

Klaus Iohannis, a avut luni, la Tokyo, în prima zi a vizitei oficiale pe care o întreprinde în Japonia, întrevederi cu preşedintele Camerei Consilierilor din Dieta Japoniei, Hidehisa Otsuji, şi cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Hiroyuki Hosoda”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

08 mart. 2023, 16:37

Publicaţia BoardingPass, specializată în zona aviaţiei, a publicat imagini cu aeronava cu care preşedintele Iohannis a călătorit în Japonia şi Singapore.

Aeronava este un Boeing 737-900ER(BBJ) Global Jet şi are o capacitate de 19 pasageri. Iohannis a călătorit pe ruta Bucureşti – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. În drumul spre Tokyo piloţii au făcut o escală pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Durata zborului dintre Bucureşti şi Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu şi Baku a fost de două ore şi 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore, potrivit BoardingPass. În total 12 şi 19 minute a petrecut avionul în aer.

„În cursul celor două întâlniri, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat reperul major pe care semnarea Declaraţiei Comune de Instituire a Parteneriatului Strategic România-Japonia, care va avea loc marţi, 7 martie 2023, îl va marca în evoluţia relaţiilor bilaterale de peste un secol dintre cele două state.

Preşedintele României a arătat că lansarea Parteneriatului Strategic reprezintă un moment istoric pe care ţara noastră doreşte să îl pună în slujba prieteniei şi dezvoltării relaţiilor dintre cele două popoare şi a subliniat obiectivul României de a fi un partener de încredere al Japoniei, atât în avansarea cooperării bilaterale, cât şi în plan multilateral, în cadrul ONU, precum şi în relaţia Japoniei cu NATO şi Uniunea Europeană”, conform comunicatului de presă al Administrației Prezidențiale.

Citește și: George Simion insistă în scandalul Auchan: „Să rămână casierii! Marii retaileri alimentari externalizează mare parte din profit şi îl duc în alte ţări”

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la Tokyo, de Naruhito, Împăratul Japoniei.

„Onorat să-i întâlnesc astăzi, la Tokyo, pe Majestatea Sa Naruhito, Împăratul Japoniei, şi Majestatea Sa Masako, Împărăteasa Japoniei”, a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Una dintre persoanele publice care s-au declarat revoltate de gestul președintelui a fost Oana Roman, fiica fostului premier Petre Roman.

”Așa o aroganță oribilă nu cred că a făcut nici un președinte sau politician de al României vreodată. Să mergi ca președinte în vizită oficială, reprezentând Statul Român, cu un avion închiriat este ceva oribil și total lipsit de respect față de țara ta.

Aterizezi acolo și ești primit la aeroport oficial de către gazde, tu reprezinți țara ta, și cobori dintr-un avion care nu este al țării tale. Mi se pare realmente incalificabil. Și a mai făcut și escală la Sibiu să-și ia nevasta că na, era greu să vină ea la București. Ceva oribil! Oribil!”, a transmis Oana Roman, prin intermediul unui InstaStory.

Citește și: Sorin Grindeanu vrea ca statul român să aibă o aeronavă oficială: ”Cred că e necesară această cheltuială”