Sorin Grindeanu vrea ca statul român să aibă o aeronavă oficială: ”Cred că e necesară această cheltuială”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri că este necesar ca statul român să aibă o aeronavă oficială care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii ale statului.

08 mart. 2023, 15:20
Sorin Grindeanu vrea ca statul român să aibă o aeronavă oficială: ”Cred că e necesară această cheltuială”
Sorin Grindeanu vrea ca statul român să aibă o aeronavă oficială

Sorin Grindeanu vrea ca statul român să aibă o aeronavă oficială. Declarația ministrului Transporturilor, a venit la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a mers într-o vizită oficială în Japonia cu un avion Boeing 737-900ER(BBJ) Global Jet, închiriat din Luxemburg.

Citește și Marcel Ciolacu, Mihai Tudose şi Sorin Grideanu pun la cale moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, la o cherhana pe malul mării. Imagini de senzaţie cu greii din PSD în toiul unor discuţii aprinse

Sorin Grindeanu vrea ca statul român să aibă o aeronavă oficială

„O chestiune pe care statul român, din punctul meu de vedere, trebuie să o rezolve şi îmi asum acest lucru, chiar dacă voi atrage critici. La fel cum alte state din lumea aceasta au o aeronavă oficială, eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva, care să deservească Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi celelalte instituţii, pentru că de foarte multe ori, poate e cazul şi acum, la această vizită (a preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia – n.r.), inclusiv dumneavoastră, presa, când mergeţi în anumite deplasări, cred că ar fi mult mai facil să se întâmple în mod organizat şi împreună cu toată delegaţia oficială. Eu cred că e un standard pe care trebuie să îl atingem şi noi şi e nevoie de aşa ceva”, a declarat Sorin Grindeanu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ministrul Turismului a subliniat faptul că subiectul achiziției de către stat a unui avion prezidenţial este unul mai vechi de care ”toată lumea a fugit”, din cauză că nu au vrut să fie li se reproşeze astfel de cheltuieli.

„Eu cred că e necesară această cheltuială. (…) În momentul în care ai o aeronavă de acest tip, cum vorbeam mai devreme, cred că lucrurile sunt transparente la maxim, pentru că sunt cât se poate de clare. De aceea, eu consider că – sigur, nu se poate pe bugetul anului 2023 sau în viitorul imediat apropiat – în viitor trebuie să ne asumăm lucrurile astea, chiar dacă ar putea părea, dacă o judeci într-o cheie populistă, că e un minus. Nu e aşa”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a menționat faptul că în perioada în care a deținut funcția de premier al României a mers în vizite doar cu avioanele companiei TAROM.

Citește și Sorin Grindeanu (PSD) boicotează Austria. Unde pleacă în vacanță ministrul Transporturilor