Gambitul damei de România. Alexandra Botez, 25 de ani, este Maestră Internaţională la Şah

Gambitul damei de România. Alexandra Botez, în vârstă de 25 de ani, a cucerit publicul din întreaga lume, cu aptitudinile sale la şah. Tânăra deţine tiltul de Maestră Internaţională din partea Federaţiei Internaţionale de Şah, numind-o chiar influencer în lumea şahului.

07 dec. 2020, 14:02
Gambitul damei de România. Alexandra Botez, 25 de ani, este Maestră Internaţională la Şah
Alexandra Botez a fost comparată de cu personajul principal din serialul Netflix de succes "Gambitul damei"

Gambitul damei de România. Alexandra Botez a fost comparată de New York Post cu personajul principal din serialul Netflix de succes „Gambitul damei”, scrie Adevarul.ro.

La doar 15 ani, Alexandra Botez a câştigat Campional Naţional de Şah la fete în America, primind apoi titlul de Maestră din partea Federaţiei Internaţionale de Şah. A studiat Relaţiile Internaţionale la Stanford, acolo unde a fost prima femeie preşedinte a clubului de şah al universităţii.

Citeşte şi: Veste teribilă pentru fanii Netflix. Decizie radicală a platformei de streaming

Alexandra Botez, 25 de ani, este Maestră Internaţională la Şah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gambitul damei de România. Alexandra Botez joacă şah de la 6 ani

Născută în Dallas, Alexandra Botez este fiica unor români care au plecat din ţară înainte de revoluţie, cerând azil politic. Familia ei s-a mutat apoi în Vancouver, Canada – acolo unde tatăl ei, de profesie inginer, a început s-o înveţe şah pe când ea avea 6 ani.

Tata mereu îmi vorbea urât atunci când jucam şah împreună şi nu mă ridicam la aşteptările lui, aşa că a trebuit să supravieţuiesc acestui stil dur şi am învăţat să îi răspund cu aceeaşi monedă. Cred că este foarte dezamăgit atunci când nu câştig. Mama joacă foarte puţin şah. Aşa că tata a făcut un pariu: că mă va învăţat să joc şi, în doar 2 săptămâni, voi ajunge să o înving pe mama„, declară Alexandra pentru New York Post.

Alexandra Botez, 25 de ani, este Maestră Internaţională la Şah

Gambitul damei de România. Alexandra Botez are 15 milioane de dolari în cont

Alexandra se bucură de o impresionantă comunitate de peste 450.000 de urmăritori pe platforma Twitch, acolo unde face livestreaming cu partidele ei de şah.

Citeşte şi: O moldoveancă a defilat goală pe un pod din Paris, într-un serial: „Sunt fericită că mama nu are Netflix”

Părinţii nu au înţeles la început ce fac eu pe Twitch, dar acum mă urmăresc şi ei acolo. Streamerul numărul 1 de pe Twitch are 16 milioane de followerşi şi deja circa 15 milioane de dolari în cont! „Vreau să fac acest joc mai accesibil pentru jucătorii obşinuiţi”, mai spune tânăra.