Garda Elveţiană, cea mai mică armată din lume, face angajări. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii care vor să-l păzească pe Papă

Armata statului Vatican, numită Garda Elveţiană, a fost înfiinţată în anul 1506 şi de-a lungul timpului a avut mereu în componenţă doar bărbaţi, având unica misiune de a asigura paza Papei.

04 sept. 2022, 18:55
Garda Elveţiană, cea mai mică armată din lume, face angajări. Ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii care vor să-l păzească pe Papă

Garda Elvețiană, forța de elită și îmbrăcată colorat, a cărei misiune principală este de a-l proteja pe Papa Francisc și orașul Vatican cu o suprafață de 437.000 de metri pătrați, numără în prezent 110 membri.

Înaintea Jubileului din 2025, când se așteaptă ca milioane de pelerini să viziteze Vaticanul, oastea va crește cu 25 de membri la 135 de membri, o creștere de aproape 23%, scrie Fanatik, citând Vatican News.

Jubileul este un an sfânt special, în care Biserica Catolică oferă credincioșilor posibilitatea de a cere o indulgență plenară, adică iertarea păcatelor pentru ei înșiși sau pentru rudele decedate.

Pentru a ajuta la recrutare, Garda Elvețiană a deschis un nou birou media și un punct de contact în Elveția, potrivit unui comunicat al instituției.

De asemenea, va coordona activitatea unui birou de recrutare existent în Elveția, a fundațiilor legate de Garda Elvețiană și a foștilor membri.

Citeşte şi: Scandal național în Italia. Matteo Salvini solicită retragerea sancțiunilor anti-Rusia: „Oamenii plătesc facturi de patru ori mai mari! Cei care au instituit sancţiunile sunt în genunchi!” (VIDEO)

Biroul nou creat va reprezenta interesele și preocupările Corpului Gărzii Elvețiene în fața diferitelor autorități și politicieni.

Odată cu crearea unei rețele active de relații publice, Garda Elvețiană Pontificală speră că un proces de recrutare mai amplu va oferi sprijin suplimentar pentru extinderea Gărzii.

Recrutarea este deschisă bărbaților elvețieni celibatari cu vârsta cuprinsă între 19 și 31 de ani, care sunt catolici practicanți, în stare bună de sănătate, cu o „reputație impecabilă și înălțime de cel puțin 1,7 metri și au absolvit o pregătire de bază în armata elvețiană”, potrivit datelor de pe site-ul Gărzii.

Ei se pot căsători după ce au servit timp de cinci ani.

Armata, a cărei misiune principală este să-l protejeze pe papa, a fost exclusiv masculină de la înființarea sa în 1506. Dar asta se poate schimba.

Noua lor cazarmă din Vatican, la care se preconizează că lucrările vor începe în 2026, va fi construită pentru a găzdui și femei membre dacă pontiful sau succesorii săi le permit să se alăture, au spus oficialii.

Citeşte şi: VIDEO: Premierul Cehiei atacă populația care cere demisia guvernului: „Sunt pro-ruși!”. 70.000 de cetățeni au cerut în stradă reducerea prețurilor la energie și neutralitate pe fondul războiului din Ucraina