Sicriul Regelui Mihai, dus cu trenul regal la Curtea de Argeş. Cum arată gările de pe ultimul drum al Regelui VIDEO

Publicat: Marţi, 12 Decembrie 2017 12:27 // Actualizat: Marţi, 12 Decembrie 2017 20:27 // Sursa: romaniatv.net

Trenul Regal care va transporta sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai la Curtea de Argeş va trece prin gări dărăpănate şi roase de vreme, cu pereţi scorojiţi şi geamuri sparte. În cel mai pur stil românesc, autorităţile se grăbesc să spoiască imaginea deplorabilă.

După ce va trece de Piteşti, Trenul Regal va întâlni gara din comuna Bascov. Aceasta îşi păstrează farmecul de altădată, deşi clădirea pare una părăsită. De trei ori pe zi, prin gara Bascov trece un singur tren spre Curtea de Argeş.

Trenul Regal va trece apoi prin gara din comuna Băiculeşti. Construcţia din cărămidă roşie pare una bîntuită. În prezent, nimeni nu mai lucrează acolo, aşa că uşile şi geamurile clădirii au fost lăsate de izbelişte.

În final, cortegiul regal va ajunge în gara din Curtea de Argeş, acolo unde muncitorii lucrează de zor să spele cât se mai poate din imaginea deplorabilă.

Gara din Curtea de Argeş este o adevărată bijuterie arhitectonică. Ea a fost dată în folosinţă în 1899, fiind construită în mai puțin de un an la cererea Regelui Carol I, după planurile unui arhitect francez care restaurase şi Mănăstirea Argeşului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cortegiu funerar gară Regele Mihai tren regal
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H