VIDEO Pe o fată de 14 ani sărăcia nu a împiedicat-o să devină campioană naţională la karate

Copii minune le-am putea spune celor care, în ciuda greutăţilor, reuşesc să aibă performanţe uimitoare. Ei ne învaţă că sărăcia nu este un obstacol atunci când vrei să fii bun.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 21:55
VIDEO Pe o fată de 14 ani sărăcia nu a împiedicat-o să devină campioană naţională la karate

Este şi povestea unei fetiţe de 14 ani, multiplă campioană naţională la karate. Maria trăieşte doar cu tatăl ei, pentru că mama a părăsit-o când avea un an. Studiază şi se antrenează cu o ambiţie de fier, pentru că îşi doreşte un trai mai bun pentru ea şi părintele ei.

Pentru Maria, ziua începe la 6 dimineaţa. Locuieşte la 30 de km de Sibiu şi nu trebuie să piardă trenul care o duce la şcoală. După orele de curs nu se întoarce acasă. Până intră la antrenament, se plimbă prin târgul de dulciuri. Comercianţii de aici s-au obişnuit cu ea.

Se îndreaptă apoi spre sala de sport. Întotdeauna mai devreme, să aibă timp să îşi facă şi temele pentru a doua zi.

A trezit admiraţia tuturor – profesori de la şcoală, colegi sau antrenor.

Miezul nopţii o prinde deseori în gară aşteptând trenul care o duce acasă. Mica locuinţă este luminată parcă de medaliile Mariei. Sunt tot ce au ei mai de preţ.

Maria speră ca toate eforturile ei să dea roade şi să ajungă departe. Până atunci, ca orice alt copil, îl aşteaptă şi ea pe Moş Crăciun.