Gary Speed îşi adora familia: „Ei sunt totul pentru mine”

"Familia este totul pentru mine", spunea Gary Speed într-unul din ultimele interviuri acordate înainte de a-şi pune capăt zilelor. O afirmaţie care aruncă şi mai multă nedumerire peste sinuciderea sa şi care nu-i consolează pe soţie şi pe cei doi copii ai lor.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 17:33
Gary Speed îşi adora familia: „Ei sunt totul pentru mine”

Familia lui Gary Speed este încă în stare de şoc după ce fostul selecţioner al Ţării Galilor a fost găsit spânzurat, duminică dimineaţă, în locuinţa sa. Văduva sa şi cei doi fii ai lor, Ed (14 ani) şi Tommy (13) nu-şi explică ce ar fi putut determina un asemenea gest. Erau o familie fericită şi toată lumea ştia asta, cu toate că în ultimele zile au apărut zvonuri privind o ceartă urâtă între cei doi soţi.

Agentul lui Speed, Hayden Evans, a ţinut să contrazică zvonurile: „Aveau o căsnicie fericită şi oricine îi cunoaşte poate să confirme asta. Tocmai de aceea misterul este şi mai mare. Nu avem nici cea mai mică idee despre ce l-a determinat să facă aşa ceva”.

Iar spusele lui sunt confirmate chiar de o declaraţie a lui Gary Speed, într-unul din ultimele interviuri acordate înainte de a muri. „Ceea ce preţuiesc eu cel mai mult nu este material. Habar nu am pe unde este medalia de campion câştigată cu Leeds. Familia este cel mai de preţ lucru din viaţa mea: suntem un tot unitar şi ei înseamnă totul pentru mine”, era declaraţia de dragoste pe care tehnicianul de 42 de ani le-o făcea alor lui într-un interviu pentru revista FourFourTwo. Iar aceste vorbe fac şi mai de neînţeles gestul său extrem.

Întregul fotbal britanic este în doliu după moartea lui Gary Speed, iar de duminică încoace, atât la meciurile de campionat, cât şi la cele din Cupa Ligii s-au ţinut momente de reculegere. La fel se va întâmpla şi la partidele programate la sfârşitul acestei săptămâni.

Ancheetatorii vor livra raportul final privind moartea lui Speed la sfârşitul lui ianuarie 2012. Până una alta, aceştia spun că decesul nu a survenit în condiţii suspecte, iar raportul legiştilor arată că tehnicianul a murit în urma spânzurării.